ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 12:22:39μ.μ.
29
Απριλίου

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ - Η πανδημία του ιού της ΤΕΧΝΗΣ συνεχίζεται παγκόσμια και διαδικτυακά από την καρδιά της Κεντρικής Ευρώπης με σύμμαχο τον ΗΦΑΙΣΤΟ και την Ελληνική ομογένεια

Κατηγορία Εικαστικά

Με σύμμαχό της το διαδίκτυο η ΤΕΧΝΗ μπορεί να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά της ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, με θετικό όμως πρόσημο.

Η διαδικτυακή έκθεση “The Pandemic of ARTvirus” στην ιστοσελίδα www.art-profiles.net το αποδεικνύει, με αφορμή τις δύσκολες μέρες που περνά η ανθρωπότητα.

 

Τον ίδιο σύμμαχο χρησιμοποιεί όμως και η ιστοσελίδα www.hephaestuswien.com της Ελληνικής και Κυπριακής ομογένειας στην καρδιά της Κεντρικής Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα στη Βιέννη της Αυστρίας. Δημιούργημα του Αυστριακού, Ελληνικής καταγωγής, Georg Gstrein, η ιστοσελίδα παρουσιάζει θέματα της Ελληνικής και παγκόσμιας επικαιρότητας σε διαφορετικές γλώσσες, Ελληνικά, Γερμανικά, Αγγλικά και Γαλλικά και φυσικά θέματα που αφορούν άμεσα την ελληνική διασπορά. Ταυτόχρονα, ο Georg Gstrein, με τη διαρκώς αυξανόμενη επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας δημιουργεί το Ομογενειακό ραδιόφωνο Hephaestus radio που κατορθώνει να ενώνει μέσα από τις εκπομπές του σταθμού τους Έλληνες και Κύπριους ομογενείς με τις πατρίδες τους, εκπέμποντας παγκόσμια και διαδικτυακά σε περισσότερες από 120 χώρες. Ο σταθμός σύντομα γίνεται γνωστός και η πρόταση συνεργασίας με το Δημοτικό ραδιόφωνο της Βιέννης ORANGE94, κάθε δεύτερη Τετάρτη του Μήνα, με την εκπομπή “Hephaestus bei Orange” που απευθύνεται στους ομογενείς στην Ελληνική και Γερμανική γλώσσα είναι ένα ακόμη θετικό γεγονός στη διαρκώς αυξητική τάση ακροαματικότητας του σταθμού.

ACATEXNII

 

                           Αγγελική Παπακωνσταντίνου-Angeliki Papakonstantinou, καλοκαίρι - summer, 40x30 cm, Ακουαρέλα - watercolor

 

Έχοντας λοιπόν όλα τα απαιτούμενα εχέγγυα για παγκόσμια προβολή της διαδικτυακής έκθεσης “The Pandemic of ARTvirus“, η ιστοσελίδα www.hephaestuswien.com και το ομογενειακό ραδιόφωνο Hephaestus Radio προβάλλουν την έκθεση από την καρδιά της Κεντρικής Ευρώπης, τη Βιέννη, ακολουθώντας το όραμα του Georg Gstrein, οι Έλληνες και Κύπριοι ομογενείς να έχουν βήμα προς όλες τις μορφές πολιτισμού.

 

Αρκεί ένα μικρό πάτημα πάνω στο εικονίδιο της έκθεσης “The pandemic of ARTvirus” στη δεξιά πλευρά της ιστοσελίδας www.hephaestuswien.com για να ταξιδέψετε στην ΤΕΧΝΗ!

 

Η πολιτιστική ιστοσελίδα www.art-profiles.net αποτελεί το δημιούργημα του εκπαιδευτικού Δημήτρη Λαζάρου, που στο πρόσφατο παρελθόν έχει οργανώσει και συνεχίζει να οργανώνει επιτυχημένες εικαστικές θεματικές εκθέσεις. Ο ίδιος με έκτακτες εκπομπές παρουσιάζει προσωπικότητες από διαφορετικά πεδία Τέχνης στο Hephaestus Radio μέσα από την πολιτιστική του εκπομπή Η ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ.

 

Υποστηρίζοντας την καλή δύναμη που έχει το διαδίκτυο, οργάνωσε και παρουσίασε στην ιστοσελίδα του www.art-profiles.net από την πρώτη στιγμή που επιβλήθηκαν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τη διαδικτυακή έκθεση με τίτλο “The Pandemic of ARTvirus“. Η ιστοσελίδα πλέον μετρά περισσότερους από 1.000 επισκέπτες καθημερινά, αριθμός τουλάχιστον ικανοποιητικός για τα ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ, που βρίσκονται συνήθως πίσω από τα φώτα των προβολέων.


Ήδη 120 τουλάχιστον σύγχρονοι εικαστικοί, που ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς, παρουσιάζουν έργα τους στα 3 photo albums με τα ακόλουθα εννοιoλογικά πλαίσια, στον τομέα της ιστοσελίδας WebExhibitions:

 

ARTvirusHEALTH: Το έργα αναφέρονται στην εποχή που διανύουμε, όπου η Υγεία μας δοκιμάζεται από ιούς γρίπης, με αποτέλεσμα ακόμη και τον εγκλεισμό μας, προκειμένου να προστατευτούμε και να προστατεύσουμε τους άλλους.

ARTvirusEARTH: Η γη και η φύση μάς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, και φυσικά η πανδημία των ανθρώπινων παρεμβάσεων που την καταστρέφουν με πιο αργούς ή πιο γοργούς ρυθμούς είναι πλέον ορατή. Η ρεαλιστική ή “διαφορετική” εικαστική ματιά σχετικά με το παραπάνω θέμα μέσα από το έργα που προτείνονται, σίγουρα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

ARTvirusHUMANITY: Ήδη το χαμόγελο στην καθημερινότητα σβήνει και η κατάθλιψη και οι κρίσεις στις ανθρώπινες σχέσεις είναι συχνό φαινόμενο. Οικονομική κρίση, καταστροφή του περιβάλλοντος, ιοί, σύγχρονα φαινόμενα που τα social media ανέδειξαν ακόμη περισσότερο, ενώ προϋπήρχαν, όπως bullying, παιδεραστία, ενδοοικογενειακή βία, εξάρτηση από… (κενά που συμπληρώνται από τα ίδια τα έργα των εικαστικών), κρίση ακόμη και στις ερωτικές σχέσεις. Η ιδιαίτερη εικαστική ματιά των σύγχρονων δημιουργών μπορεί να τα καταδείξει, να αφυπνίσει ή και να αποδώσει ή να αποζητήσει αυτή την αισιόδοξη μελλοντική εικόνα που όλοι φανταζόμαστε, γιατί είναι δύσκολο να υπάρξει στην πραγματικότητα και μάλιστα στο άμεσο μέλλον.
Υπάρχει η δυνατότητα τέλος, για συμμετοχή εικαστικών με ART videos στην ενότητα ARTvirus#VIDEOS.

 

Η συμμετοχή στην έκθεση είναι ΔΩΡΕΑΝ!!!

 

Οι εικαστικοί, όχι μόνο από την Ελλάδα, που θέλουν να συμμετέχουν, μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω του mail, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Για να συντονιστείτε στο Hephaestus radio ακολουθείτε τα παρακάτω links:

https://www.hephaestuswien.com/hephaestus-radio-2/ (εκτός της εφαρμογής Google Chrome)

http://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=3110

 

Στο Google Play Store

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hsservices.HephaestusRadio

 

Και στο Amazon App
https://www.amazon.com/HS-services-Hephaestus-Radio/dp/B083DYRVJ5/ref=sr_1_1?keywords=Hephaestus+Radio&qid=1579687052&sr=8-1

Διαβάστηκε 549 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα