ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 5 Οκτωμβρίου 2022 - 5:03:33μ.μ.

banner468x60

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
06
Ιουλίου

Εικαστική έκθεση - Art Project: CODE RED II

Κατηγορία Εικαστικά

Για μία μέρα, ο σκηνοθέτης και εικαστικός Χρήστος Προσύλης, μετατρέπει ένα ολόκληρο δικηγορικό γραφείο σε χώρο τέχνης, και παρουσιάζει την εικαστική έκθεση με τίτλο CODE RED II (Κόκκινος Κώδικας II).

Η έκθεση περιλαμβάνει digital art, video art installation, sound art, ζωγραφική και performance.

 

Η έκθεση πραγματοποιείται για μία μέρα, την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017, ανοιχτή στο κοινό φυσικά, από τις 12.30 μέχρι τις 20.30, στο δικηγορικό γραφείο της Χριστίνας Φλώρου και των συνεργατών της (Χαριλάου Τρικούπη 84, Τ.Κ. 106 80, Αθήνα).

 

CODE RED II [Κόκκινος Κώδικας II]

 

Ακολουθώντας μία παρόμοια παράλληλη και συνδυαστική λογική με το προηγούμενο art project «Code Red» (2016), ο Χρήστος Προσύλης χρησιμοποιεί κρυφούς κώδικες μέσα στο καλλιτεχνικό έργο για να μεταδώσει διαφορετικά μηνύματα.

 

Ο κρυφός κώδικας, εμπνευσμένος από διάφορες πηγές, όπως από τον κινηματογράφο, το θέατρο, τη ζωγραφική, την κοινωνιολογία, την ψυχολογία, τη σημειωτική, τη μουσική, το αρχαίο ελληνικό δράμα, την αρχαία ελληνική πολιτική σκέψη και φιλοσοφία, τα μαθηματικά, την επικοινωνιολογία, την ψηφιακή τεχνολογία, τη γλώσσα μηχανής των υπολογιστών, το διαδίκτυο, τη φιλοσοφία, την ποίηση, ηθελημένα εμποτίζεται μέσα στα καλλιτεχνικά έργα, κάτι που ο Χρήστος Προσύλης συνηθίζει τα τελευταία χρόνια.

 

Εδώ, για μία μέρα, το καλλιτεχνικό αυτό project μετουσιώνει το χώρο ενός δικηγορικού γραφείου σε χώρο τέχνης. Οι κρυμμένοι κώδικες των έργων, μετουσιώνουν ένα χώρο στον οποίο εφαρμόζεται η τέχνη της νομικής πρακτικής και της σύγχρονης ρητορικής, σε χώρο μεταβατικό.

 

Στο χώρο αυτό, το συνειδητό των καλλιτεχνικών έργων ανοίγει για μία μέρα τις θύρες της συλλογικής συνείδησης, και οδηγεί σε μια ατομική εσωτερική πορεία και αναζήτηση. Οι κρυμμένοι κώδικες, μέσα από το συνειδητό των αισθήσεων που διεγείρονται από τα έργα της έκθεσης, καταλήγουν σε μια αυτόνομη εσωτερική πορεία και σε μια αναζήτηση της πρακτικής της ζωής τελικά.

 

Εγκαταστάσεις βιντεοτέχνης, sound art, performance, ζωγραφική και ψηφιακή τέχνη, γίνονται εν τέλει μέσα στο χώρο του δικηγορικού γραφείου, το όχημα που θα οδηγήσει τον επισκέπτη, στην δική του αναζήτηση.

 

Στις 7 το βράδυ, ο καλλιτέχνης θα προσκαλέσει τους επισκέπτες να συμμετέχουν σε μια performance με στοιχεία διαλογισμού, και εσωτερικής αναζήτησης. Στόχος: μέσα από τους κρυμμένους κώδικες των έργων, να ατενίσουν για λίγο την πιο ωραία τέχνη. Την τέχνη της ζωής.

 

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη:

 

Ο Χρήστος Προσύλης είναι σκηνοθέτης θεάτρου και κινηματογράφου και εικαστικός. Ζει στο Λονδίνο και την Αθήνα. Είναι ο εμπνευστής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του London Greek Film Festival, καθώς και των Cosmocinema και Cosmotheatre του Λονδίνου.

 

Τίτλος έκθεσης: CODE RED II (Κόκκινος Κώδικας II)

 

Χώρος: Δικηγορικό Γραφείο Χριστίνας Φλώρου και Συνεργατών

Διεύθυνση: Χαριλάου Τρικούπη 84, Τ.Κ. 106 80, Αθήνα.

Διάρκεια έκθεσης: Μία μέρα. Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

 

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 12:30-20:30

Τηλέφωνο: 210 3641248

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ιστοσελίδα art project: www.prosylis.com  

Ιστοσελίδα δικηγορικού γραφείου: www.christinafloroulawoffice.gr

 

 

Διαβάστηκε 323 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα