ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 9:53:55π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
28
Ιανουαρίου

Έκθεση του Francesco Moretti στο Φουγάρο

Κατηγορία Εικαστικά

Το ΦΟΥΓΑΡΟ παρουσιάζει στη FOUGARO THE GALLERY, από το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 6μμ έως την Κυριακή 5 Μαρτίου, την έκθεση του εικαστικού Francesco Moretti με τα πρωτότυπα έργα του για την εικονογράφηση του παιδικού βιβλίου της Χρύσας Σαββάκη με τίτλο «Πού πάει ο ήλιος όταν φεύγει;».

Πρόκειται για ένα βιβλίο φαντασίας και αναζήτησης που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Η έκδοση έχει πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Η ενότητα την έκθεσης περιλαμβάνει 23 έργα με μολύβι και ακουαρέλα από τις σελίδες του βιβλίου, καθώς και ένα χαρακτικό με έμπνευση από το θέμα του βιβλίου που αριθμεί περιορισμένα αντίτυπα. Τα έργα της σειράς αυτής χαρακτηρίζονται από ευρηματικές συνθέσεις με αφορμή διάφορες απαντήσεις στην ερώτηση του τίτλου «Πού πάει ο ήλιος όταν φεύγει;» και έντονα χρώματα που προσελκύουν άμεσα το βλέμμα μικρών και μεγάλων.

 

Francesco Moretti

 

Ο Francesco Moretti γεννήθηκε στην Πίζα το 1973. Είναι απόφοιτος του Καλλιτεχνικού Λυκείου της Λούκκα (1992) και αριστούχος απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας (1997), με ειδίκευση στη ζωγραφική και τη χαρακτική και διπλωματική εργασία πάνω στο έργο του Frank Stella.

 

Ασχολείται με τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τη χαρακτική, τη φωτογραφία, τη βιντεο-τέχνη, τις εγκαταστάσεις, την εσωτερική διακόσμηση, το ντιζάιν, τη γραφιστική και τη διαφήμιση. Συνεργάστηκε με γνωστούς καλλιτέχνες (Keith Haring, Marco Eberle και Θεόδωρο Παπαγιάννη) και έχει στο ενεργητικό του 16 ατομικές εκθέσεις και συμμετοχές σε περισσότερες από 40 ομαδικές εκθέσεις σε διεθνές επίπεδο. Έργα του βρίσκονται σε δημόσιους χώρους και ιδιωτικές συλλογές στην Ιταλία, την Ελλάδα, το Μαρόκο και την Ελβετία.

 

Από τον Αύγουστο του 2005 ζει στο Ναύπλιο, όπου και διατηρεί το εργαστήριό του, ενώ διδάσκει εικαστικές τέχνες στο ΣΕΚ Επιδαύρου και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Παν/μίου Πελοποννήσου. Από το 2014, συνεργάζεται με τα Εργαστήρια του ΦΟΥΓΑΡΟΥ, όπου διδάσκει ζωγραφική και χαρακτική. Επιπλέον, από τον Απρίλιο έως και τον Αύγουστο του 2016, πραγματοποίησε την πρώτη έκθεση έργων του στο ΦΟΥΓΑΡΟ με θέμα «Γλυπτά, Ζωγραφική και Χαρακτικά».

 

Πληροφορίες
Τοποθεσία: Φουγάρο, Ασκληπιού 98, Ναύπλιο
Ημερομηνία: Εγκαίνια & Παρουσίαση του βιβλίου: Σάββατο 4 Φεβρουαρίου | 6μμ
Διάρκεια έκθεσης: 4 Φεβρουαρίου – 5 Μαρτίου 2017
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη με Παρασκευή 11πμ - 3μμ & 5μμ - 9μμ
Σάββατο και Κυριακή 11πμ - 9μμ
Πληροφoρίες: Τηλ.: 27520 47300
www.fougaro.gr

 

 

Πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 185 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα