ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:44:08μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
17
Ιουνίου

Έκθεση για τον «βασιλιά» των σπορ

Κατηγορία Εικαστικά

Στον χώρο τέχνης «Skouze3», στο κέντρο της Αθήνας, μια ενδεκάδα γνωστών εικαστικών καλλιτεχνών παρουσιάζει την έκθεση «F is for Football».

Οι καλλιτέχνες επιχειρούν να προσεγγίσουν το ποδόσφαιρο σε σχέση με φαινόμενα, όπως ο ρατσισμός, η προπαγάνδα και η βία, η αρχιτεκτονική, αλλά και η μελλοντική εκδοχή του αθλήματος. Παράλληλα, προβάλλονται αγώνες του Μουντιάλ, ώστε να δημιουργείται μια διαλεκτική σχέση ανάμεσα στο ίδιο το άθλημα και την έκθεση, προσδίδοντας κι έναν φεστιβαλικό χαρακτήρα, που είναι τόσο ταιριαστός με το πνεύμα της ίδιας της ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.


ABALLΣτον χώρο της έκθεσης, στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης, στο Μοναστηράκι, μέσα από μια επιλογή παλαιότερων και νέων έργων (φωτογραφίες, εγκαταστάσεις, ζωγραφικά έργα, βίντεο), οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες σχολιάζουν κριτικά το σύγχρονο ποδοσφαιρικό υποκείμενο, τον homo footballus, καθώς και επιμέρους ζητήματα που συνδέονται με το ποδόσφαιρο: από τις πολιτικές της ταυτότητας, την προπαγάνδα και τη βία, μέχρι ζητήματα χώρου, αρχιτεκτονικής και μελλοντικής εκδοχής του ποδοσφαίρου.

 

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες


Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Αντώνης Καπνίσης, Χρίστος Μιχαηλίδης, Μάρω Μιχαλακάκου, Δημήτρης Ντοκατζής, Νίκος Παπαδημητρίου, Άρτεμις Ποταμιάνου, Έφη Σπύρου, Παύλος Φυσάκης, Διονύσης Χριστοφιλογιάννης, Versaweiss. Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Αργιανάς.


Πληροφορίες
Skouze3, διεύθυνση: Σκουζέ 3 / 2ος όροφος, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, Μοναστηράκι - Αθήνα. Ώρες λειτουργίας: καθημερινά: 18.00 - 00.00.

Πηγή:naftemporiki.gr

Διαβάστηκε 293 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα