ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 8:24:37π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
07
Μαΐου

Έκθεση ζωγραφικής του Σπύρου Κουρσάρη στο κέντρο της Αθήνας

Κατηγορία Εικαστικά

Νέα ατομική έκθεση ζωγραφικής με έργα του Σπύρου Κουρσάρη παρουσιάζεται από αύριο στην Αθήνα, δύο χρόνια μετά την έκθεση έργων του καλλιτέχνη στη γκαλερί «Χρυσόθεμις».


Αυτή τη φορά έργα του καταξιωμένου Κερκυραίου ζωγράφου παρουσιάζει η γκαλερί «Έκφραση - Γιάννα Γραμματοπούλου», στο κέντρο της Αθήνας (Βαλαωρίτου 9α).
Η έκθεση τιτλοφορείται «Η άλλη μνήμη», περιλαμβάνει 45 έργα και μία σύνθετη κατασκευή βιτρίνας και εγκαινιάζεται αύριο Τρίτη 6 Μαΐου στις 19.30. Aφετηρία και κοινός τόπος των έργων είναι οι βιωμένοι χώροι.
«Τα έργα μου είναι το ταξίδι μου στη δική μου Δύση, στη δική μου Ανατολή», ανέφερε ο καλλιτέχνης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Ταξιδεύω από την Piazza San Marco σε άλλους τόπους μακρινούς, με ενδιάμεσους σταθμούς τα γεμάτα ήχους και μεθυστικές οσμές πατρογονικά ακροτόπια».
Όπως εξηγεί, συλλέγει στοιχεία και σύμβολα, διαλέγει πρωταγωνιστές, καταγράφει τους καιρούς, δανείζεται από τον χρόνο. Φτιάχνει βιτρίνες, ουτοπικά παιχνίδια, αντικείμενα αυθαίρετα, ζωγραφιές μιας «άλλης μνήμης».


Έργα του Σπύρου Κουρσάρη, που σπούδασε ζωγραφική και σκηνογραφία στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα (1969-1974) και έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 20 ατομικές εκθέσεις τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, φιλοξενούν μεταξύ άλλων η Εθνική Πινακοθήκη και το υπουργείο Πολιτισμού.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Μαΐου.

Διαβάστηκε 530 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα