ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024 - 4:10:18μ.μ.

banner468x60

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
22
Ιουνίου

Ετοιμάζεται το μουσείου Ιάκωβου Καμπανέλλη στη Νάξο

Κατηγορία Εικαστικά

Μπορεί να καθυστέρησε, όμως βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη στη Νάξο η δημιουργία του Μουσείου αφιερωμένου στο μεγάλο θεατρικό συγγραφέα και Ακαδημαϊκό Ιάκωβο Καμπανέλλη και ταυτόχρονα αφιερωμένου στο θέατρο και στον πολιτισμό.

Η κόρη του θεατρικού συγγραφέα, Κατερίνα Καμπανέλλη, παραχώρησε όλα όσα απαιτούνταν για τη δημιουργία του στο Νομικό Πρόσωπο του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, που ανάμεσά τους είναι και περίπου δέκα ανέκδοτα θεατρικά έργα του συγγραφέα...


Όπως λέει στο Naxos News η κόρη του Κατερίνα, θα ψηφιοποιηθούν και θα δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη του Μουσείου να τα διαβάσει, όπως θα μπορεί να δει ψηφιακά πολλά σημαντικά στοιχεία από τη ζωή και το έργο του.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι θα ψηφιοποιηθούν περί τις 4.000 σελίδες με την επιμέλεια του προέδρου του ΝΟΠΠΠΑΠΠΠΠΑ, Ιάκωβου Ναυπλιώτη Σαραντηνού.


Εκφράζοντας την ικανοποιησή της γιατί η δημιουργία του Μουσείου παίρνει πια "σάρκα και οστά", η κ. Κατερίνα Καμπανέλλη, επισημαίνει τη σπουδαιότητα που θα έχει η λειτουργία του για τον τόπο που γεννήθηκε, μεγάλωσε και από τον οποίο και τους ανθρώπους του εμπνεύστηκε πολλούς από τους ήρωες των έργων του ο Ιάκωβος Καμπανέλλης.


Σημαντική παράμετρος για να αποτελέσει το Μουσείο εκτός από εστία πληροφόρησης και ένα κέντρο παγκοσμίου ενδιαφέροντος για το ελληνικό θέατρο είναι να συνεχιστεί αμείωτο το ενδιαφέρον του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ και του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την επιμέλεια, αλλά και την προβολή του σε Ελλάδα και εξωτερικό, αφού πολλά έργα του Καμπανέλλη έχουν κυκλοφορήσει μεταφρασμένα σε άλλες χώρες.


Η κ. Κατερίνα Καμπανέλλη, επισημαίνει άλλωστε, ότι το Μουσείο οραματίστηκε και εργάστηκε για τη δημιουργία του ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, Ιάκωβος Ναυπλιώτης Σαραντηνός, ο οποίος εκπροσωπώντας το Νομικό Πρόσωπο του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, το επικοινώνησε επανειλημμένως σε εκδηλώσεις προς τιμήν και εις μνήμη του Καμπανέλλη στην Αθήνα.


Ήδη οι εργασίες που απαιτούνται έχουν ξεκινήσει με την τοποθέτηση των προθηκών, ενώ στο χώρο του Μουσείου, που είναι στην πόλη της Νάξου στην περιοχή Γρόττα δίπλα στη θάλασσα, περιοχή που είναι και το σπίτι του Καμπανέλλη στη Νάξο, βρίσκεται και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός.

Πηγή:newsbomb.gr

Διαβάστηκε 418 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα