ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023 - 7:30:17μ.μ.

banner468x60

29
Νοεμβρίου

Εξημερωμένες μυθολογίες - Εικαστική έκθεση της Ελίνας Νιάρχου και του Jérémy Lacombe

Κατηγορία Εικαστικά

Στο καλλιτεχνικό εργαστήριο or.artspace εγκαινιάζεται, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, η εικαστική έκθεση της Ελίνας Νιάρχου και του Jérémy Lacombe με τίτλο «Εξημερωμένες μυθολογίες».

 Οι δύο καλλιτέχνες αντλούν στοιχεία από τη βιωμένη καθημερινότητά τους στον τόπο όπου κατοικούν, την Τήνο, και τα ερμηνεύουν με εικαστικά μέσα. Καθώς οι δύο τους περιηγούνται στο νησί, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον συγχέονται και δημιουργούνται χωρικές και χρονικές ασυνέχειες. Στη δουλειά τους, διαφόρων ειδών θραύσματα πλέκονται μεταξύ τους και διαμορφώνουν μια νέα εικαστική μυθολογία. Ο μυστηριώδης κόσμος της Ελίνας Νιάρχου αποτυπώνεται μέσα από τη ζωγραφική, αλλά και τη ραπτική, και υποδέχεται εντός του τα μαρμάρινα γλυπτά του Jérémy Lacombe που μοιάζουν σαν απολιθώματα μεταλλαγμένων όντων μιας εποχής που πέρασε ή που θα έρθει. Το καινούργιο τοπίο που προκύπτει από τη συνεργασία της Νιάρχου και του Lacombe αποκτά μια διάσταση ονειρική, αποκαλύπτοντας μια άλλη όψη του οικείου περιβάλλοντος.

 

 

Η Ελίνα Νιάρχου είναι εικαστικός που ζει και εργάζεται στην Τήνο. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας και της Μαρμαρογλυπτικής Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου. Η Νιάρχου έχει συμμετάσχει σε καλλιτεχνικά προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Into the ocean, Bourglinster, Luxembourg 2017/ Roder, Rodez, France, 2019 /Πρακτικές της σύγχρονης τέχνης πάνω στον ανεξερεύνητο λαϊκό πολιτισμό του Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας, ΥΠΠΟΑ, 2020). Από το 2018 διοργανώνει εργαστήρια τέχνης για παιδιά και ενήλικες στην Τήνο, σε συνεργασία με τον Jérémy Lacombe (Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, ΠΙΟΠ). Το 2022 βραβεύτηκε από το Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών ARTWORKS του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

 

Ο Jérémy Lacombe είναι εικαστικός που ζει και εργάζεται στην Τήνο. Είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Μπορντώ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην εικαστική παιδαγωγική για εφήβους της Σχολής Καλών Τεχνών των Βρυξελλών. Η καλλιτεχνική του δουλειά έχει παρουσιαστεί σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ces lieux qui nous gouvernent, Gallerie du Haut Pavé, Paris, France 2018/ Murs en suspens et autres météores, Rodez, France, 2019/Marmania, Αντίπαρος 2022/ Zig Zag Festival, Υστέρνια, Τήνος, 2022). Από το 2018 συνδιοργανώνει, μαζί με την Ελίνα Νιάρχου, εικαστικά εργαστήρια στην Τήνο.

 

 

Διαβάστηκε 34 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα