ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 3:23:35π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
10
Ιουνίου

Η Νίνα Παπακαστρισίου νικήτρια του Φωτογραφικού Project SEVEN στον Πολυχώρο VAULT

Κατηγορία Εικαστικά

Στις 7 Ιουνίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία τo Φωτογραφικό Project SEVEN που διοργάνωσε ο Πολυχώρος VAULT από τον Οκτώβριο του 2016 έως τον Απρίλιο του 2017.

Στη διάρκεια της βραδιάς στον εκθεσιακό χώρο του VAULT παρουσιάστηκαν οι 49 φωτογραφίες που προκρίθηκαν από την κριτική επιτροπή και απονεμήθηκε το “Βραβείο Στέφανος Πάσχος” στους τρεις νικητές από τρεις φωτογράφους - μέλη της κριτικής επιτροπής του Seven.

 

  • Το πρώτο βραβείο έλαβε η Νίνα Παπακαστρισίου (την απονομή έκανε Νίκος Βαρδακαστάνης),
  • το δεύτερο η Αλεξάνδρα Καψή (την απονομή έκανε ο Παναγιώτης Κασίμης)
  • και το τρίτο ο Χρήστος Μασούρας (την απονομή έκανε ο Γιώργος Στριφτάρης) και το βραβείο έλαβε ο θείος του Χρήστου Μασούρα, Παντελής Έξαρχος.

 

Dimitris Karatzias Nina Papakastrisiou Manos Antoniadis

Δημητρης Καρατζιας, Νίνα Παπακαστρισίου, Μάνος Αντωνιάδης

 

Διακρίθηκαν επίσης οι φωτογράφοι:

 

Αχιλλέας Αγγελόπουλος, Αποστόλης Αναστασόπουλος, Μαρινέζα Βαμβακάρη,  Μαρκέτος Δαμίγος, Βασιλική Κατσανού, Αλέξανδρος Κόρπης, Γιάννης Κωβαίος, Βαγγέλης Μακρυγιάννης, Ευγενία Παππά, Γιάννης Παππάς, Στέφανος Παπαζαπραΐδης, Κατερίνα Παυλιδάκη, Κατερίνα Πουλέα, Renee Revah, Γιάννης Τσιλίδης, Στέλιος Χαραλαμπάκης, Γιώργος Χρονάκης, Hiro Fay, Εύη Χριστοπούλου

 

 

Στην βραδιά λήξης του φωτογραφικού project SEVEN, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά και η έκδοση του φωτογραφικού λευκώματος με τις φωτογραφίες που εκτέθηκαν κατά την διάρκεια του διαγωνισμού. Οι 49 φωτογραφίες που προκρίθηκαν (7 από κάθε αμάρτημα) αλλά και οι υπόλοιπες 247 που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό. Την επιμέλεια του λευκώματος είχαν οι: Δέσποινα Κυπριζλή, Γιώργος Λυμπερέας και Μάνος Αντωνιάδης. Την κυκλοφορία ανέλαβε ο εκδοτικός οίκος ΚΑΠΑ Εκδοτική (http://www.kapaekdotiki.gr/ ).

 

Τα βραβεία του διαγωνιστικού project SEVEN φιλοτέχνησε η Λία Μπαρμπα (χειροτεχνίες PERSALIA)

 

Nikos Vardakastanis Nina Papakastrisiou

Νίκος Βαρδακαστάνης, Νίνα Παπακαστρισίου

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SEVEN?

 

Πρόκειται για ένα Project που περιλαμβάνει 7 εκθέσεις φωτογραφίας εμπνευσμένες από τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα.

 

Τι σημαίνουν η Οκνηρία, η Ζηλοφθονία, η Λαιμαργία, η Λαγνεία, η Απληστία, η Οργή και η Αλαζονεία για τον Νεοέλληνα και πως μπορούν να γίνουν πηγή έμπνευσης τα συγκεκριμένα “αμαρτήματα” για έναν καλλιτέχνη που ζει στην Ελλάδα σήμερα;

 

 

   Το Project είχε διάρκεια 7 μήνες (Οκτώβριο 2016 με Απρίλιο 2017) όπου κάθε μήνα παρουσιαζόταν για 7 ημέρες στον Πολυχώρο VAULT και μία έκθεση φωτογραφίας, εμπνευσμένη από κάποιο από τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα.

   Τον Οκτώβριο παρουσιάστηκε η Οκνηρία, τον Νοέμβριο η Ζηλοφθονία, τον Δεκέμβριο η Λαιμαργία, τον Ιανουάριο η Λαγνεία, τον Φεβρουάριο η Απληστία, τον Μάρτιο η Οργή και τον Απρίλιο η Αλαζονεία.

   Τα εγκαίνια κάθε έκθεσης έγιναν στις 7 του μήνα και ώρα έναρξης 7:00 το απόγευμα.

 

Μία επιτροπή από 7 διακεκριμένους φωτογράφους (συν τρεις guest κάθε μήνα*) επέλεγε κάθε φορά τις 7 καλύτερες από τις φωτογραφίες των συμμετεχόντων.

 

Αυτές οι 49 φωτογραφίες θα εκτεθούν όλες μαζί στις 7 Ιουνίου στο VAULT και θα εκδοθούν σε φωτογραφικό λεύκωμα από την Κάπα Εκδοτική (http://www.kapaekdotiki.gr/ ).

 

Στο νικητή ο πολυχώρος VAULT θα διοργανώσει την προσωπική του έκθεση φωτογραφίας την επόμενη χρονιά. 

 

 

 

Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS 

Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8' περίπου με τα πόδια)

Πληροφορίες-κρατήσεις: 213 0356472 / 6949534889

(για τηλεφωνικές κρατήσεις 11:00 - 14:00 και 17:00 - 21:00)

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

http://www.facebook.com/VAULTTheatreGr1

Διαβάστηκε 444 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα