Εκτύπωση αυτής της σελίδας
26
Σεπτεμβρίου

Εγκαίνια: Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, 20:00


Η Αίθουσα Τέχνης S Art Gallery και το Le Soleil Foundation παρουσιάζουν την ατομική έκθεση του Jean Noel Chazelle με τίτλο “HYPARXIS”.
Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση στην Ελλάδα, του βραβευμένου από τη Γαλλική Κυβέρνηση καλλιτέχνη, στην οποία παρουσιάζει 15 έργα, Golden Acrylics, Golden Airbrush, Polymers, σε καμβά, Indian Paper, Tibetan Paper και Plexiglass.


Ο Jean Noel Chazelle, ζει και εργάζεται στο Παρίσι και μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Γαλλίας, Ισπανίας και Ηνωμένων Πολιτειών. Τελεί υπό την προστασία των οικογενειών Dali και Guggenheim, ενώ συνεργάστηκε με τον Καταλανό φιλόσοφο Francesc Pujols.


Η ζωγραφική του Chazelle είναι μείγμα Φυσικής και Φιλοσοφίας. Το έργο του επικεντρώνεται στην ενέργεια που μεταφέρεται απ’ το φως, την ένωση του εσωτερικού εαυτού με το σύμπαν, τη διαρκή μεταμόρφωση και τη διαχρονικότητα.


Καθώς το κύριο μέρος της έμπνευσής του βρίσκεται στο αόρατο, αυτός ο χώρος του αόρατου γίνεται ο γόνιμος φορέας του και αφουγκράζεται μια αιθέρια ροή πλήθους μηνυμάτων, που εκείνος γνωρίζει πώς να τα ακούει, καθώς με τον τρόπο αυτό, αντλεί έμπνευση από την ανεξάντλητη και ανόθευτη πηγή της αταραξίας/ηρεμίας και της γαλήνης.


Αυτή η ελευθερία - έξω από κάθε δογματισμό και η ιερή πηγή ενέργειάς της από την οποία προέρχεται, από τα οραματικά κύματα και σχέδια, που διαπνέουν το έργο του, μορφοποιεί τη δύναμή του από αυτή τη μαιευτική -με την Σωκρατική έννοια του όρου, αποσκοπώντας ακούραστα, στην ισορροπία μεταξύ υλικού (υποκειμένου) και του χώρου, για μια απάντηση στα υπαρξιακά μας ερωτήματα και στο πεπρωμένο της ανθρώπινης ψυχής.

 

Πληροφορίες Κοινού


Χώρος: S Art Gallery | Κλεομένους 2, Κολωνάκι | St George Lycabettus Lifestyle Hotel
Εγκαίνια: Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, 20:00 μ.μ.
Διάρκεια Έκθεσης: 30 Σεπτεμβρίου – 15 Οκτωβρίου, 2022


Ώρες Λειτουργίας:

 


Τρίτη, Τετάρτη Πέμπτη & Παρασκευή: 17:30 – 21:00, & Σάββατο: 11:00 – 14:00
Επικοινωνία: Τηλ.: 210 7290875, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Διαβάστηκε 40 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)