ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 11:15:36π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
18
Σεπτεμβρίου

ΛΑΜΠΕΡΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΣΚΕΝΔΗ

Κατηγορία Εικαστικά

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στα εγκαίνια έκθεσης ζωγράφων από την Τασκένδη, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014, στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»

(Ηρακλειδών 66, Θησείο, τηλ. 210-3452150) στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ του Ουζμπεκιστάν στην Αθήνα.


Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και να γνωρίσουν τα έργα έξι διεθνώς καταξιωμένων καλλιτεχνών, που έχουν πραγματοποιήσει πολλαπλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σ’ όλο τον κόσμο.
Οι ζωγράφοι που έλαβαν μέρος ήταν οι εξής: o Γιάννης Κάδρας, ο Ιβάν Κυριακίδης, ο Κώστας Μπανάσης, η Βασιλική Σαργολόγου, ο Αλέξης Σιαμάνης και ο Δημήτρης Σιδεράς. Όλοι τους αποτύπωσαν στα έργα τους με μοναδικό τρόπο τον πολιτισμό, την κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα του μακρινού Ουζμπεκιστάν.


Στην εκδήλωση συγκέντρωσαν τα βλέμματα και το θαυμασμό των παρευρισκόμενων τρία παιδιά-θαύματα, βιρτουόζοι της μουσικής τα οποία απέδωσαν με εντυπωσιακό τρόπο μελωδικά κομμάτια της πατρίδας τους, αλλά και Ελληνικούς ρυθμούς και ήχους.


Την μοναδική αυτή βραδιά απόλαυσης, επικοινωνίας και μαγείας, που τελούσε υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου του Ουζμπεκιστάν και του Δήμου Αθηναίων και επιμελήθηκε ο πρόεδρος της ομάδας XL Group Ξενοφών Λαμπράκης τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης του Ουζμπεκιστάν στην Αθήνα  Οlim Kasimov καθώς και προσωπικότητες των γραμμάτων, των τεχνών και της διανόησης.

 

Διαβάστηκε 224 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα