ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024 - 2:03:42μ.μ.
Έλλη Μουρέλου Ορφανού, Κόκορας, ψηφιδωτό - Λάμπρος Ορφανός, Τοπίο Καισαριανή, λάδι σε μουσαμά Έλλη Μουρέλου Ορφανού, Κόκορας, ψηφιδωτό - Λάμπρος Ορφανός, Τοπίο Καισαριανή, λάδι σε μουσαμά
19
Μαρτίου

Λάμπρος Ορφανός - Έλλη Μουρέλου Ορφανού: «Η Γοητεία του Μέτρου»

Κατηγορία Εικαστικά

Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων 29 Μαρτίου – 26 Μαΐου 2024

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει, από τις 29 Μαρτίου έως τις 26 Μαΐου στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, την έκθεση «Λάμπρος Ορφανός- Έλλη Μουρέλου Ορφανού: Η Γοητεία του Μέτρου», σε επιμέλεια Κάλλης Πετροχείλου, Κώστα Νικάκη και Στέιση Βεντούρα.

 

Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση, η οποία υλοποιείται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), ανήκουν στις συλλογές της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων.

 

Μέσα από 100 και πλέον έργα ζωγραφικής, σχέδια, ψηφιδωτά και χαρακτικά ο επισκέπτης θα γνωρίσει δύο καλλιτέχνες που έκαναν τέχνη την καθημερινότητά τους. Στο έργο τους καταγράφουν τις οπτικές εμπειρίες και τις προσωπικές εικαστικές εξερευνήσεις τους, δίνοντας αντιπροσωπευτικά δείγματα μιας καλλιτεχνικής δημιουργίας που εκτείνεται σχεδόν εξήντα χρόνια.


Καθοριστική για την καλλιτεχνική τους πορεία υπήρξε η παραμονή τους στο Παρίσι, που τους έδωσε τη δυνατότητα να έrθουν σε επαφή με τα ρεύματα της εποχής και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες με άλλους ομότεχνούς τους.

 

Με τη συνδρομή του αρχιτέκτονα Μίνωα Ορφανού, γιο των δύο καλλιτεχνών, η έκθεση αξιοποιεί το αρχείο προφορικής μαρτυρίας- την άυλη πολιτιστική κληρονομιά- το οποίο δημιουργεί μια παράλληλη ηχητική διαδρομή στις ενότητες της έκθεσης.

 

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων για ενήλικο κοινό και οικογένειες, που θα αποτελέσει τη βάση για περαιτέρω αξιοποίηση, μελέτη, διάλογο, αναστοχασμό και ψυχαγωγία του υλικού που παρουσιάζεται.

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 στις 18:00.

 

Διάρκεια έκθεσης: 29 Μαρτίου – 26 Μαΐου 2024


Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Σάββατο 11:00 - 19:00, Κυριακή 10:00 - 16:00, Δευτέρα κλειστά


Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, Κτίριο Β':

 

Λεωνίδου & Μυλλέρου, Πλ. Αυδή, Μεταξουργείο

 

Πληροφορίες: 210 5202420| www.opanda.gr

Διαβάστηκε 39 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα