ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 6:51:32π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
30
Σεπτεμβρίου

Lost & Found - Soul Substitutes II: έκθεση της Ιωάννας Πανταζοπούλου στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Κατηγορία Εικαστικά

Την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου, στις 19:30, θα εγκαινιαστεί στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα η νέα ατομική έκθεση της Ιωάννας Πανταζοπούλου με τίτλο «Lost & Found - Soul Substitutes II».


Η εκθέση συνοδεύεται από κατάλογο και αποτελεί τη συνέχεια του διαλόγου Αντωνίτση – Πανταζοπούλου, το πρώτο μέρος του οποίου (Lost & Found - Soul Substitute I) παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2014 στην Prime Time Gallery της Νέας Υόρκης.

 


Στη δεύτερη ατομική της έκθεση, με τίτλο Lost & Found - Soul Substitutes ΙΙ, η Ιωάννα Πανταζοπούλου παρουσιάζει δύο γλυπτά , τα οποία θα μπορούσαν εκληφθούν ως αποσυναρμολογημένα στοιχεία ενός εικονικου καλειδοσκοπίου. Χρησιμοποιώντας ανεπιθύμητα και πεταμένα υλικά που αφηγούνται (το καθένα από μόνο του) μια ιστορία, η εικαστικός διερευνά ουσιαστικά τον τρόπο με τον οποίο τα απορρίμματα συνδέονται (άμεσα) με την έννοια της πολυτέλειας και πώς εξαρτώνται και τα δύο από τον οικονομικό πλούτο και το πλεόνασμα παραγωγής.

 


Το έργο Explosion Kaleidoscope Monument αποτελείται από εκατοντάδες ολοκαίνουρια μπουφάν μοτοσυκλέτας που παρήχθησαν στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Ενώ αρχικά προορίζονταν για την επικοινωνιακή στρατηγική της συγκεκριμένης εταιρείας μοτοσυκλετών, η εταιρεία δεν κατάφερε τελικά να ακμάσει και τα προϊόντα αυτά παρέμειναν για χρόνια αχρησιμοποίητα και σφραγισμένα σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη. Η Πανταζοπούλου συνδέει τα μπουφάν μεταξύ τους πλέκοντας και υφαίνοντάς τα σε συγκεριμένα σημεία, όπου προυπήρχαν δεσίματα και αγκράφες, δημιουργώντας ένα μαλακό και τρισδιάστατο καλειδοσκοπικό μνημείο˙ ένα μνημείο που προκαλεί αντανακλάσεις, επαναλήψεις και παραμορφώσεις.

 


Το έργο Implosion Twisted Monument αποτελείται από βιομηχανικούς πλαστικούς σωλήνες και πάνελς αλουμινίου, απορρίματα ενός πάρκου ηλιακής ενέργειας. Ο τρόπος με τον οποίο η εικαστικός χειρίζεται και συνδέει μεταξύ τους τα δύσκαμπτα αυτά υλικά, σχηματίζει ένα εντυπωσιακό συμπαγές αντικείμενο και ταυτόχρονα δημιουργεί ένα απρόβλεπτο ηδονοβλεπτικό δίκτυο.

 


Τα εργα της Πανταζοπουλου υπακούουν στις αρχές της αρχιτεκτονικής χωρίς όμως να παγιδεύονται σε αυτές. Ανατρεπουν το βιωμα και την εμπειρία επιχειροντας - μέσα απο αναπάντεχες εντασεις - να αποκαλυψουν νέες ερμηνειες ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν, σε όσα χάθηκαν και όσα έχουν βρεθεί.

 


Τοποθεσία: Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα / Αρματολών & Κλεφτών 48, Αθήνα

 


Ημερομηνία: 2 Οκτωβρίου – 15 Νοεμβρίου 2014
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή 11:00 – 20:00, Σάββατο 12:00 – 16:00

 


Πληροφορίες: Τηλ.: 210 6439466
www.art-tounta.gr

 


πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 183 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα