Εκτύπωση αυτής της σελίδας
09
Μαρτίου

«Ο Μαγικός Αυλός – Όταν τρέχουν τα ποντίκια»: Ατομική έκθεση της Αθηνάς Τ. στην «Γκαλερί του Ήλιου»

Κατηγορία Εικαστικά

Η «Γκαλερί του Ήλιου», ο νέος εκθεσιακός χώρος που στεγάζεται στο Θέατρο «Δημήτρης Ροντήρης» , Φρυνίχου 10 στην Πλάκα, παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Αθηνάς Τ. «Ο Μαγικός Αυλός – Όταν τρέχουν τα ποντίκια», από 11 Μαρτίου έως 8 Απριλίου 2017.

Η Αθηνά Τ. είναι ζωγράφος, αριστούχος απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Έχει κάνει αρκετές ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα της βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

 

Η δημιουργός, εμπνεόμενη από τους μύθους του Μαγικού Αυλού, του Μότσαρτ και των Αφων Γκριμμ παρουσιάζει την έρευνά της για το Grotesque που την απασχόλησε ως μεθοδολογικό εργαλείο ανατροπής των κανόνων της φόρμας και των χρωμάτων.

 

image003

 

Είναι το δεύτερο σκέλος του εικαστικού διαλόγου Sublime - Grotesque που παρουσιάστηκε στην Βιέννη με πρώτο την έκθεση της Dorothea – «Ο Χρυσός του Ρήνου» που ήταν εμπνευσμένη από τον Βάγκνερ.

 

Όπως σημειώνουν οι επιμελήτριες της έκθεσης Ρεγγίνα Αργυράκη και Τζίνη Γεννηματά: «Ο ίδιος  ο Μαγικός Αυλός ως αντικείμενο μπορεί να επιτρέψει την καλή ή την καταστροφική του χρήση, όπως ακριβώς και η ατομική ενέργεια. Έτσι η ζωγράφος ανοίγει την πίσω πόρτα σε αυτήν την μυθοπλασία, επιτρέποντας τα ποντίκια τωνπαραμυθιών  των Grimm να διεισδύσουν στην σκηνή και να φέρουν και πάλι την κοροiδία των Ταγών απέναντι στον Αυλητή σε πρώτο πλάνο. Η ανθρώπινη φιγούρα γίνεται μονοδιάστατα γελοία και ασυνεπής και ως εκ τούτου εγκλωβισμένη σε μια αέναη θυματοποίηση χωρίς ελπίδα επανόρθωσης της Ηρωικής  Ιστορίας κατά τις εκβολές του προηγούμενου προς τον παρόντα αιώνα.»

 

Εγκαίνια: Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 18:00 – 22:00

 

«Γκαλερί του Ήλιου» εκθεσιακός χώρος Θεάτρου «Δημήτρης Ροντήρης»  Φρυνίχου 10, Πλάκα, Αθήνα  τηλ:  2114089670

Διάρκεια έκθεσης :  11/3/2017 έως 8/4/2017

Ώρες λειτουργίας:  17:00 –21:00  (Κυριακή  κλειστά)

 

Είσοδος ελεύθερη.

Διαβάστηκε 365 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)