ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 12:35:03μ.μ.
30
Ιανουαρίου

Οδοιπορικό: Ομαδική έκθεση στην Eleni Koroneou Gallery

Κατηγορία Εικαστικά

Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «Οδοιπορικό» εμπνευσμένη από τη καταγραφή των πορειών των καλλιτεχνών John Bock, Martin Kippenberger, Michael Krebber, Μαρία Παπαδημητρίου μέσα από τα έργα τους.

Ο John Bock παρουσιάζει μια σειρά από νέα κολάζ εμπνευσμένα από περφόμανς του ίδιου κάνοντας ένα αυτοαναφορικό ταξίδι. Στα κολάζ του ο καλλιτέχνης συνδυάζει καθημερινά αναλώσιμα υλικά όπως μπατονέτες, κλωστές, χρησιμοποιημένα μπουκαλάκια ή άδειες συσκευασίες από χάπια, στα οποία με χιουμοριστικό τρόπο δημιουργεί πληθωρικές συνθέσεις που πηγάζουν εξολοκλήρου από τη δική του φαντασία.

 

Το έργο του Martin Kippenberger με ντανταϊστικό χιούμορ, ειρωνεία και χλευασμό αναφέρεται στις αντιφάσεις της κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών και πολιτιστικών συστημάτων της, θέτοντας συχνά στο επίκεντρο τον ίδιο του τον εαυτό. Η δουλειά του θίγει θέματα που σχετίζονται με τις κοινοτοπίες της ζωής , της πολιτικής, των μέσων μαζικής ενημέρωσης, της διαφήμισης κ.α. Αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς του αποτελούν τα hotel drawings, μέρος των οποίων θα παρουσιαστούν στην παρούσα έκθεση. Ο Kippenberger καθ’ όλη την διάρκεια του έργου του έκανε σχέδια πάνω σε επιστολόχαρτα ξενοδοχείων. H συγκεκριμένη δουλειά λειτουργεί σαν ταξιδιωτικό ημερολόγιο του καλλιτέχνη καθότι ο ίδιος ταξίδευε πολύ συχνά και έμενε σε διάφορα ξενοδοχεία.

 

Η έκθεση συνεχίζεται με αφηρημένους καμβάδες του Michael Krebber που αποτελούν μια περιήγηση στην ιστορία της αφηρημένης ζωγραφικής, καθώς ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί συχνά στη δουλειά του αναφορές από σημαντικούς καλλιτέχνες που τον έχουν επηρεάσει όπως ο Donald Judd, Sigmar Polke, Rosemarie Trockel etc. O καλλιτέχνης ακολουθεί μια εννοιολογική προσέγγιση στη ζωγραφική του, αμφισβητώντας τα όρια του μέσου και πρεσβεύοντας το τέλος της ζωγραφικής καθώς ο ίδιος υποστηρίζει ότι «δεν μπορεί να εφεύρει κάτι νέο και όλα έχουν ήδη γίνει».

 

Η Μαρία Παπαδημητρίου συμμετέχει στην παρούσα έκθεση με μία σειρά από κολάζ ενός οδοιπορικού ανθρώπων - Ρομά - από τη Ρουμανία που κατέφθαναν στην Κεντρική Ευρώπης στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Τα κολάζ σε μορφή καρτ-ποστάλ συνθέτουν μια αφήγηση απτικής και οπτικής περιπέτειας, μια προσπάθεια καταγραφής μιας σύμπραξης ενός φανταστικού σύμπαντος με μια ιστορική παράδοση νομαδισμού.

 

Τοποθεσία: Eleni Koroneou Gallery, Δημοφώντος 30, Αθήνα

Ημερομηνία: Εγκαίνια: Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017, 8-10 μ.μ.

3 Φεβρουαρίου - 4 Μαρτίου 2017

Ώρες λειτουργίας: Τρ.- Παρ. 12-6 μ.μ. Σαβ. 12-4 μ.μ.

Πληροφορίες: www.koroneougallery.com

 

πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 239 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα