×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
27
Ιουνίου

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις στα πλαίσια της αναδρομικής έκθεσης του Κώστα Ευαγγελάτου

Κατηγορία Εικαστικά

Ολοκληρώθηκαν στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά με επιτυχία και με τη συμμετοχή διακεκριμένων καλλιτεχνών και επιστημόνων οι εκδηλώσεις λόγου και τέχνης στα πλαίσια της Αναδρομικής έκθεσης ζωγραφικής του Κώστα Ευαγγελάτου,

με τίτλο: ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΑΚΕΣ ΦΟΡΜΕΣ.Στις εκδηλώσεις αυτές η Αννα Χ. Μαρκοπούλου, Δρ Επιστημών της Αγωγής του Παν/μίου της Σορβόνης (Paris V- Rene Descartes) μίλησε με τίτλο: «Από τον Πολύσμιγο Αίνο στις Ερμητικές Λαμπίδες - Η ποιητική πανδαισία του Κώστα Ευαγγελάτου».
Η Μάρθα Παπαδοπούλου, Φιλόλογος, Ηθοποιός, Λογοτέχνις απάγγειλε ποιήματα του Κώστα Ευαγγελάτου από τη νέα συλλογή «Ερμητικές Λαμπίδες», εκδόσεις «Άπαρσις».

 

A1 ΕΥΑ ΚΑΜΠΙΤΣΗ ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ

ΕΥΑ ΚΑΜΠΙΤΣΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ

 


Η Φώφη Κονδύλη, Συνθέτιδα, πιανίστα ερμήνευσε σε πρώτη παρουσίαση των μουσικών της έργων: «Μετάβαση» σύνθεση για πιάνο και τραγούδησε το «Ρεφρέν», σε ποίηση του Κώστα Ευαγγελάτου από τη συλλογή «Εγκάρσια Πτήση», εκδόσεις Απόπειρα.
Η Εύα Καμπίτση, Ηθοποιός ανάγνωσε ποιημάτα από τη νέα συλλογή του Κώστα Ευαγγελάτου «Ερμητικές Λαμπίδες», εκδόσεις «Άπαρσις».


Το Χοροθέατρο «ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟΣ» συμμετείχε με την παρουσίαση του χορευτικού σόλο με μουσική Κλώντ Ντεμπυσσύ «Πρόσγειος Πτήση», με τον χορευτή Κωστή Τσιαμάγκα, σε Χορογραφία-σκηνοθεσία της Φένιας Αποστόλου.

 

A2 ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΤΣΙΑΓΚΑΣ ΧΟΡΕΥΤΗΣ ΦΩΦΗ ΚΟΝΔΥΛΗ ΣΥΝΘΕΤΙΣ ΠΙΑΝΙΣΤΑ Κ. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ

ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΤΣΙΑΓΚΑΣ, ΧΟΡΕΥΤΗΣ, ΦΩΦΗ ΚΟΝΔΥΛΗ, ΣΥΝΘΕΤΙΣ, ΠΙΑΝΙΣΤΑ, Κ. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ


Ο Κώστας Ευαγγελάτος, Εικαστικός, Λογοτέχνης, Θεωρητικός Τέχνης μίλησε περί ποιητικής γραφής με τίτλο: « Εκφραστικός Λόγος, Ως δι΄εσόπτρου», ενώ έκανε καθημερινές ξεναγήσεις στις μεγάλες αίθουσες της Πινακοθήκης με τα έργα του στους φιλότεχνους.


Στην τελευταία παρουσίαση ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της εικαστικής έκθεσης του και των αισθητικών δρωμένων και τους προσκάλεσε στις 7 Αυγούστου στην "Πανσέληνο στον κήπο" της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς!

 

A3 ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΜΑΡΘΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟ ΣΙΓΑΛΑΚΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΜΑΡΘΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ,  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟ ΣΙΓΑΛΑΚΟ

 

(Η έκθεση όπως και οι εκδηλώσεις έγιναν με την ευγενική υποστήριξη των: Art Studio EST- La Chambre, Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη, Αρχείο «Fototanism»-Dani Margjoka, Κώστας Ιωαννίδης- Flower Line, Ομάδα Art-Way- G.Sardis, περιοδικό «Συλλογές»- Αργύρης Βουρνάς, παραδοσιακή "Βοσκοπούλα" Κεφαλονιάς)

Διαβάστηκε 375 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)