ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 3:42:10π.μ.
13
Απριλίου

"Προσεγγίζοντας τ΄ Όνειρο": έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Ερυθραίας - ΚΕΜΜΕ

Κατηγορία Εικαστικά

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες με πρωτεργάτρια τη ζωγράφο Ιφιγένεια Ευαγγελινού Κορακιανίτη, Αργιανά Γιώτα, Βραχνού Χριστίνα, Cherfan Sana, Γούλιου Αύη, Κολιομιχάλη Μίτση, Μηλιώτη Αφροδίτη, Σφήκας Σπύρος, Τσάκωνα Μαρία

Κατασκευές: Κυριαζή Νεϊενχάους Μαρία.

 

Διάρκεια: Σάββατο 29 Απριλίου 2017 έως Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Ώρες: 11π. μ.- 1 μ. μ. και 6μ. μ.-9 μ. μ. οδός Λουκή Ακρίτα 4, Νέα Ερυθραία

 

Σύντομο Βιογραφικό της Ζωγράφου Ιφιγένειας Ευαγγελινού Κορακιανίτη

 

Η Ιφιγένεια Ευαγγελινού Κορακιανίτη γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς Μικρασιάτες. Σπούδασε ζωγραφική στη σχολή του Κ. Ηλιάδη.

 

Ζει και εργάζεται στην Κηφισιά. Έκτος από πίνακες ζωγραφικής έχει φιλοτεχνήσει σκηνικά θεάτρου, βινιέτες, πρωτογράμματα και εξώφυλλα λογοτεχνικών βιβλίων.

 

Έχει στο ενεργητικό της  35 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και 45 συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού. Έχει τιμηθεί με βραβεία και διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία, Μονακό, Η.Π.Α.

 

Στο έργο της αναφέρονται το λεξικό Μέλισσα, Η Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια Υδρία, το λεξικό Prestige de la Peinture et la Sculpture d’ Aujourd’ hui dans le Monde (Παρίσι), το λεξικό Les Arts en Europe (Μόντε Κάρλο), το λεξικό Pittura e   Scultura d’  Oggi (Ιταλία), η καλλιτεχνική συλλογή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κ.λπ.

 

Είναι μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Association Journalistes Ecrivains et Artistes de France και άλλων καλλιτεχνικών οργανισμών.

 

Έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές και κρατικές συλλογές στην Ελλάδα, στη Γαλλία, στο Μόντε Κάρλο, στην Ιαπωνία, στην Αγγλία, στη Σουηδία και αλλού. Επίσης στο Υπουργείο Πολιτισμού, στις Πινακοθήκες της Ρόδου, της Κέρκυρας, του Δήμου Αθηναίων και αλλού.

 

‘Έχει εκδώσει 3 βιβλία με ποιήματά της εμπνευσμένα από έργα της.  

Πληροφορίες για το έργο της : www.eete.gr (τμήμα ζωγραφικής)

 

Εγκαίνια Έκθεσης Σάββατο 29 Απριλίου, ώρα 7 μ. μ.

Διαβάστηκε 305 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα