ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 - 11:50:48μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 44
23
Ιουνίου

Σε «Ανορθόδοξη πορεία» προς το κατεστημένο γούστο

Κατηγορία Εικαστικά

Στο πλαίσιο της επιλογής του να παρουσιάζει το έργο καλλιτεχνών, που έχουν διαγράψει ήδη σπουδαία πορεία στον χώρο της ελληνικής τέχνης, αλλά είναι ακόμη ενεργοί και δραστήριοι, το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνει, σε συνεργασία με την Kourd gallery, την αναδρομική έκθεση του ζωγράφου Μηνά Σεμερτζιάν (Minas), με τίτλο «Ανορθόδοξη πορεία».

 

benakioΣε επιμέλεια του Μάνου Στεφανίδη, η έκθεση - που θα διαρκέσει έως τις 27 Ιουλίου - φιλοδοξεί να παρουσιάσει στο κοινό μια όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα του πολύπλευρου έργου του καλλιτέχνη. Περισσότερα από εβδομήντα έργα, λάδια, παστέλ, σχέδια και έργα με μικτή τεχνική θα εκτεθούν στην αίθουσα του πρώτου ορόφου, στο κτήριο της οδού Πειραιώς.


Μια ζωγραφική, παθιασμένη και ειρωνική

Παρά τον αναδρομικό της χαρακτήρα, η έκθεση παρουσιάζει μια δουλειά, που είναι ακόμη σε εξέλιξη. Τα έργα έχουν φιλοτεχνηθεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 έως σήμερα και ανήκουν και στις τρεις διαφορετικές περιόδους της καλλιτεχνικής του δημιουργίας, όπως αυτή ωρίμασε ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και το Παρίσι, με μικρά διαλείμματα στη Νέα Υόρκη.

 

Πρόκειται για ένα ταξίδι στις περιπέτειες της εγχώριας αβανγκάρντ, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τον Μάη του ’68 και την πτώση της δικτατορίας έως την εποχή της κρίσης των εικόνων, της ιδεολογίας και των κοινωνικών αξιών. Ο Μηνάς Σεμερτζιάν, με οδηγό τον Beuys, αλλά και τον Τσαρούχη, καταθέτει μια ζωγραφική παθιασμένη και ειρωνική, ταυτόχρονα ελληνική και κοσμοπολίτικη, και πάντα σε «ανορθόδοξη πορεία» προς το κατεστημένο γούστο.

 

Στην έκθεση, παρουσιάζονται έργα από γκαλερί, ιδιωτικές συλλογές, αλλά και από την προσωπική συλλογή του καλλιτέχνη. Θα κυκλοφορήσει, επίσης, συνοδευτικός benakiκατάλογος, με φωτογραφικές αναπαραγωγές των έργων της έκθεσης και αναλυτικό κείμενο του επιμελητή Μάνου Στεφανίδη.


Πληροφορίες
Μουσείο Μπενάκη - Κτήριο Οδού Πειραιώς: Πειραιώς 138, τηλ.: 210 3453111. Ωράριο λειτουργίας: Πέμπτη και Κυριακή: 10.00 - 18.00, Παρασκευή και Σάββατο: 10.00 - 22.00, Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη: κλειστά. Τιμή εισιτηρίου έκθεσης: κανονικό: 5 ευρώ, μειωμένο: 3 ευρώ.

πηγή:naftemporiki.gr

Διαβάστηκε 375 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα