×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
04
Αυγούστου

ΣΤΑΘΗΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΑΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ "ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ ΟΨΕΙΣ"

Κατηγορία Εικαστικά

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, τόπος πολιτισμού στην καρδιά της πρωτεύουσας, ξεκίνησε από τον Ιούνιο 2014, σε συνεργασία με το Καφέ στο αίθριο του Μουσείου, μια νέα πολιτιστική δράση.

Κάθε δύο μήνες φιλοξενείται στους χώρους του Καφέ μία έκθεση με έργα σύγχρονης τέχνης Έλληνα εικαστικού καλλιτέχνη, με στόχο να προσφερθούν πολύπλευρα εικαστικά ερεθίσματα στους επισκέπτες του Μουσείου, αλλά και τους κατοίκους της Αθήνας. Πρόκειται για ένα μικρό δείγμα των οραμάτων και των δυνατοτήτων του πρώτου Μουσείου, που με τις πολυδύναμες, συχνά πρωτοπόρες δράσεις του αντιστέκεται σθεναρά στην υποβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης και φιλοδοξεί να καταστεί ένα φωτεινό και παλλόμενο κύτταρό της.

 

Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζεται από τις 28 Αυγούστου έως και τις 28 Οκτωβρίου 2014, η έκθεση του εικαστικού Στάθη Ανδρουτσάκη με τίτλο «Στιγμές και όψεις». Ο Στάθης Ανδρουτσάκης είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, με πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο ενεργητικό του.

 

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα του (λάδια και χαρακτικά) που αποτυπώνουν στιγμές και όψεις από τοπία στην Ελλάδα, καθώς και από εργοστασιακούς χώρους.

Στη σειρά των έργων με θέμα τους εργοστασιακούς χώρους, ο Ανδρουτσάκης αναζητά στη σιωπή των εγκαταλειμμένων εργοστασίων τα χνάρια του χρόνου, αποκαλύπτοντας μέσα από τα χαλάσματα ό,τι διαφεύγει ως εικόνα και αίσθημα. Οι ανθρώπινες μορφές που παρουσιάζονται μέσα στα ερείπια υποδηλώνουν τη φθορά, αλλά και ταυτόχρονα την αναγέννηση, έναν υπαινιγμό του έρωτα και του θανάτου. Στη σειρά των τοπίων κυριαρχούν οι αφαιρετικές και κολοριστικές προσπάθειες προσέγγισης των θεμάτων, χωρίς βέβαια να απομακρύνεται ο καλλιτέχνης από τη φυσιοκρατική απόδοσή τους.


Εγκαίνια: Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014, ώρα 18:30

 


Που και πότε

 

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο > Εξάρχεια - Νεάπολη
Διεύθυνση: Πατησίων 44 & Τοσίτσα 1 Τηλέφωνο: 2132144800, 2132144856, 213214

 

Καθημερινά: 08:00 με 20:00

 


Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

 

πηγή: artandlife.gr

Διαβάστηκε 331 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)