ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023 - 2:40:10π.μ.

banner468x60

19
Μαρτίου

Σύλλογος Εδεσσαίων καλλιτεχνών "ΑΠΕΛΛΗΣ"

Κατηγορία Εικαστικά

Η ομάδα ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2019, με πυρήνα 6 αποφοίτους του τμήματος Φωτογραφίας του Δημόσιου ΙΕΚ Έδεσσας, κατόπιν πρόσκλησης του Συλλόγου Εδεσσαίων Καλλιτεχνών "Απελλής".

Ο Σύλλογoς ήταν και παραμένει ένας από τους πιο δραστήριους καλλιτεχνικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς της ευρύτερης Πέλλας ως προς την παραγωγή έργου, με σημαίνουσα και αδιάλειπτη πολυετή παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου, με δεκάδες μέλη που μοιράζονται σε ομάδες ζωγραφικής, κεραμικής, αγιογραφίας, εικαστικού κοσμήματος, χειροτεχνίας. Έτσι σχηματίστηκε και η ομάδα φωτογραφίας, η οποία εξελίχθηκε σε μια μεγάλη παρέα από ερασιτέχνες φωτογράφους ηλικιών από 15 μέχρι 85 ετών, από όλη την Πέλλα!

 

Ο βασικός στόχος της ομάδας είναι η ενθάρρυνση της προσωπικής καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης, με τη χρήση του φωτογραφικού μέσου. Μακροπρόθεσμος στόχος είναι η συμβολή της στο να γίνει η ευρύτερη περιοχή σημείο αναφοράς για τη Φωτογραφία, τόσο ως προς τις δικές της δημιουργίες, όσο και ως προς την προβολή του έργου Ελλήνων και γιατί όχι, ξένων, δημιουργών, δίνοντάς τους το χώρο να μοιραστούν με το κοινό το έργο τους και να εμπνεύσουν μέσα από αυτό.

 

Διαβάστηκε 46 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα