ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024 - 7:47:25μ.μ.
Κουτί  της PASCALE WEBER Κουτί της PASCALE WEBER
14
Μαΐου

Τέχνη- Ερωτισμός-Οικολογία στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) - Συμμετέχει ο Κώστας Ευαγγελάτος

Κατηγορία Εικαστικά

Η έκθεση Τέχνη, Ερωτισμός, Οικολογία θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Μαίου 2024, στα πλαίσια διεθνούς διημερίδας φιλοσοφίας,

ιστορίας της τέχνης και αισθητικής στην μεγάλη Αίθουσα "Λύσανδρος Καυταντζόγλου" του Κτιρίου Αβέρωφ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) στην Αθήνα, ως αντίστιξη στο ομώνυμο συμπόσιο που συνδιοργανώνει το University Paris 1- Πάνθεον Σορβόννης, Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία. Η εικαστική έκθεση συγκεντρώνει έργα που μαρτυρούν την ευχάριστη, ζωτική και συμβολική σχέση του σώματος με το φυσικό ή τεχνητό περιβάλλον. Απαρτίζεται από 20 καλλιτέχνες διαφόρων εθνικοτήτων, που ζουν στην Ελλάδα και τη Γαλλία. Κάθε έργο χωράει σε ένα κλειστό κουτί. Ως αποτέλεσμα, τα έργα που φιλοτεχνήθηκαν στη Γαλλία μεταφέρθηκαν από το Παρίσι σε αποσκευές. Εν μέρει, λοιπόν, πρόκειται για μια «έκθεση σε βαλίτσα», που θυμίζει το «boîtes en valise» του Marcel Duchamp. Η ερωτική έκθεση κυκλοφορεί σχεδόν λαθραία, σαν να ήταν προσωπικά εφέ του θεωρητικού της τέχνης Πασκάλ Βέμπερ. Στη συνέχεια, οι καλλιτέχνες είναι ελεύθεροι να ενσωματώσουν τα κουτιά στις δικές τους καλλιτεχνικές συνθέσεις στο χώρο. Τα έργα αυτά μας ταξιδεύουν πίσω στην ευθραυστότητα της ευαίσθητης εμπειρίας, στο μυστήριο της ερωτικής επιθυμίας, αλλά και στην πληθωρικότητα των ζωντανών και στην τρέλα της αγάπης και της υβριδικότητας. Είναι ευτύχημα που αυτή η έκθεση πραγματοποιείται στην Αθήνα, στο σπίτι του Έρωτα, της Αφροδίτης, της Σαπφούς, του Ορφέα, του Πάνα, όλων των ειδών Σατύρων και υβριδικών όντων - με λίγα λόγια, στο λίκνο μιας μυθολογίας που διαπερνά ολόκληρη την Ευρώπη και βοηθά να ζούμε σε αυτή την ερωτική, απαραίτητη, αμοιβαία και συνεχή ανταλλαγή με τη σάρκα του κόσμου.

 

Curators / Επιμελήτριες: Prof. Pascale Weber, Evangelia Naka

 

ACATRABEGOL

 

 

                                                                                     Κώστας Ευαγγελάτος

 

Artists / Καλλιτέχνες:

 

ELEKTRA ALEXAKI, CAMILLE ALOUTER-AZAN, KRLLIOPU ARNAOUTAKT, SALOME-CHARLOTTE CAMORS, COSTAS EVANGELATOS, CHLOE FLEURY TURCAS, NIKOLROS GIAMPANIS, ADELE HARRER, URIELLE HUG, DAYOUNG JEONG, DIMITRR LAUTARI, JENNY LEOTSINIDE, MAUD MAFFEI, NUBES ARCA, KONSTANTINA SCAPETOULIA, LAURINE WAGNER, PASCALE WEBER, MELTEM YILDIZ, ARMANDO ZACARIAS, INES SUZANNE ZEDAN.

 

Ξεναγήσεις από τις επιμελήτριες στην έκθεση ώρα: 18:30 / 15, 16 Μαίου 2024.

 

Είσοδος Ελεύθερη στο ΕΜΠ (Από την πύλη της οδού Στουρνάρη).

Διαβάστηκε 39 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα