ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 10:00:56π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 44
11
Ιουλίου

Τι σημαίνει να είναι κανείς ζωντανός

Κατηγορία Εικαστικά

Δοξάζοντας, μέσα από τα έργα του, το τι σημαίνει να είναι κανείς ζωντανός, ο εικαστικός Γιώργος Χαδούλης παρουσιάζει με νησιώτικη καλοκαιρινή αύρα την ατομική του έκθεση, «Ζωγραφική και χαρακτικά», η οποία εγκαινιάζεται στο Παλαιό Σχολείο, στο Κάστρο της Σίφνου, το Σάββατο 12 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ.«Βράχοι» και χρηστικά αντικείμενα

 

Η έκθεση - που πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Δήμου Σίφνου, σε συνεργασία με την Γκαλερί Σκουφά, και θα διαρκέσει έως τις 2 Αυγούστου - περιλαμβάνει δύο ενότητες έργων, τα ζωγραφικά και τα χαρακτικά, τα οποία αποτελούν δημιουργίες προετοιμασίας δύο ετών. Στην πρώτη ενότητα, παρουσιάζονται οι «Βράχοι», δεκαπέντε ζωγραφικά έργα σε χαρτί και κολλάζ που πραγματεύονται το πέρασμα του χρόνου. Παράλληλα, σαν δεύτερη ενότητα, ο ζωγράφος εκθέτει μια σειρά πρωτότυπων κεραμικών (χρηστικών αντικειμένων), τα οποία είναι ειδικά πλασμένα και ζωγραφισμένα από τον ίδιο, ως μία σαφής αναφορά στην κεραμική παράδοση της Σίφνου.

xadoulis

Αν και τα δύο μέσα, που παρουσιάζονται στην έκθεση, διαφέρουν από μορφολογικής άποψης, τα χαρακτηριστικά και οι ανάγκες δημιουργίας τους συγγενεύουν, αφού η απορροφητικότητα του κεραμικού και του χαρτιού απαιτεί από τον ζωγράφο σαφήνεια και συγκέντρωση στην εκτέλεση.


Από τους δημοφιλέστερους ζωγράφους της γενιάς του

Ο Γιώργος Χαδούλης γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1966, και σπούδασε ζωγραφική στην Beaux - Arts στο Παρίσι, όπου έζησε σχεδόν δέκα χρόνια. Έκτοτε, εκθέτει συστηματικά έργα του στην Ελλάδα και το εξωτερικό και είναι από τους δημοφιλέστερους ζωγράφους της γενιάς του.
Πέρα από τη ζωγραφική, έχει εργαστεί με τον Αλέκο Φασιανό, ως βοηθός σκηνογράφου, στις παραστάσεις «Όρνιθες» του Αριστοφάνη και «Οδυσσέα γύρισε σπίτι» του Ι. Καμπανέλη. Έργα του βρίσκονται σε μουσεία και σε σημαντικές κρατικές και ιδιωτικές συλλογές.

πηγή:naftemporiki.gr

Διαβάστηκε 236 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα