ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 10:40:11π.μ.
Ο ευχαριστήριος χαιρετισμός του Κώστα Ευαγγελάτου Ο ευχαριστήριος χαιρετισμός του Κώστα Ευαγγελάτου
09
Μαρτίου

Τιμητική διάκριση στον Κώστα Ευαγγελάτο από την Π.Ε.Λ.Τ.

Κατηγορία Εικαστικά

Στα πλαίσια της επετείου των 50 χρόνων εκθεσιακής και εκδοτικής δραστηριότητας του ζωγράφου, ποιητή, θεωρητικού τέχνης και εικαστικού περφόρμερ Κώστα Ευαγγελάτου απονεμήθηκε "Τιμητική Διάκριση" από την Πανελλήνια Ένωση Λόγου και Τέχνης (Π.Ε.Λ.Τ.)

για την συνεχή και συνεπή πολιτιστιστική του προσφορά. Παράλαβε επίσης "Δίπλωμα Συμμετοχής" του στην έκθεση "Εικαστικές εκφράσεις", που διοργανώθηκε με την αιγίδα του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Ηλιούπολης.


Ο Κώστας Ευαγγελάτος στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Λένη, τον επίτιμο Πρόεδρο κ. Αριστοτέλη Λαδογιάννη και το Δοικητικό συμβούλιο της Π.Ε.Λ.Τ. για την τιμητική αναγνώριση των πολυετών εικαστικών εκθέσεων, αισθητικών δρωμένων, κριτικών παρεμβάσεων, ποιητικών συλλογών και λογοτεχνικών διατυπώσεων του, που αναφέρθηκαν στο σκεπτικό της απονομής.

ACACOSTAS1
Στην σύντομη ομιλία του τόνισε την δυναμική και απελευθερωτική δύναμη της τέχνης, που είναι μοχλός εσωτερικής έκφρασης, πεδίο εκφραστικής άμυνας, αλλά και τρόπος αντίστασης στο σκοταδισμό κάθε είδους, την ατομική και πολιτική ακρισία και κύρια την πνευματική νωθρότητα, που έχουν πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα στον σύγχρονο κόσμο, επισημαίνοντας ότι η παιδεία και η αισθητική καλλιέργεια είναι απαραίτητες για μια ακμαία ανθρωπιστική κοινωνία.
Στην εικαστική έκθεση συμμετείχε τιμητικά με ζωγραφικά έργα του από την σειρά των εννοιακών συλλήψεων, που μεγάλο μέρος της ενότητας τους ανήκει και εκτίθεται μόνιμα στο Τμήμα Φυσικής του περίφημου School of Physics and Astronomy του Πανεπιστημίου Leeds, U.K.


Η σεμνή και περιεκτική προβληματισμών εκδήλωση ολοκληρώθηκε με διαλογική συζήτηση περί θεμάτων τέχνης και λόγου.

 

www.rodopicollection.blogspot.com

 

Διαβάστηκε 49 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα