ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:13:57μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
20
Μαΐου

Το κτήριο Ζητάκη γίνεται Ιατροκοινωνικό Κέντρο

Κατηγορία Εικαστικά

Την έγκριση δημοπράτησης έλαβε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας για το έργο «Αποκατάσταση παλαιού πετρόκτιστου κτηρίου στο Καστέλλι και τη μετατροπή του σε ιατροκοινωνικό κέντρο». Το πράσινο φως για τη δημοπράτηση δόθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Στο πλαίσιο διαμόρφωσής του ως ιατροκοινωνικού κέντρου το κτήριο Ζητάκη αναμένεται παράλληλα να λειτουργήσει και ως Ιατρικό Μουσείο - Πολυχώρος Ιατρικών Ημερίδων. Πρόκειται για ένα διώροφο κτήριο με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και ένα από τα ωραιότερα κεραμοσκεπή κτήρια του οικισμού Καστελλίου, που αποτελούσε άλλοτε την κατοικία του Ιατρού Αθανάσιου Ζητάκη. Το κτήριο, που βρίσκεται στην κεντρική οδό του Καστελλίου (οδός Τρυφίτσου) θα αποκατασταθεί πλήρως στην αρχική του μορφή, ώστε να διατηρήσει τον μορφολογικό του χαρακτήρα.

 

Στόχος της δράσης είναι η δημιουργία κατάλληλης δομής που να διεξάγει κοινωνικές έρευνες, να σχεδιάζει, να εισηγείται και να μεριμνά για την εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών καθώς και να συμμετέχει σε δράσεις που αποσκοπούν στην υποστήριξη και κοινωνική φροντίδα της τρίτης ηλικίας. Στον χώρο θα φιλοξενούνται ημερίδες και δραστηριότητες που σχετίζονται με την προστασία και προαγωγή της Δημόσιας υγείας, αλλά και εκδηλώσεις ενημερωτικού - συμβουλευτικού χαρακτήρα για ζητήματα που αφορούν στην τρίτη ηλικία. Το κτήριο θα διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει και εκθέσεις ιατρικού περιεχομένου.


Παράλληλα, στον α’ όροφο θα φιλοξενηθούν τα γραφεία του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας Απασχόλησης και Πολιτισμού Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Σημαντικές διαμορφώσεις θα γίνουν και στον εξωτερικό χώρο του κτηρίου με πλακοστρώσεις, φωτισμό και δεντροφύτευση.

 

Πηγή: cretalive.gr

Διαβάστηκε 397 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα