ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024 - 7:46:20μ.μ.

banner468x60

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
24
Ιουνίου

«Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων: Το Πλοίο, οι Θησαυροί, ο Μηχανισμός»

Κατηγορία Εικαστικά

Μετά από δυόμιση σχεδόν χρόνια και δυο παρατάσεις, η διεθνώς ομολογημένη ως «η έκθεση της δεκαετίας» φτάνει στο τέλος της.

Πρόκειται για την περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων: Το Πλοίο, οι Θησαυροί, ο Μηχανισμός», η οποία εγκαινιάστηκε στις 6 Απριλίου του 2012 και λήγει οριστικά στις 29 Ιουνίου 2014. Η προσέλευση του Ελληνικού και διεθνούς κοινού ήταν εντυπωσιακή. Παράλληλα, τα δυο εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές των σχολείων μας, το διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, καθώς και δυο ντοκιμαντέρ για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, που προβλήθηκαν σε παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα, συνετέλεσαν στην εμπέδωση των πολλών διδακτικών και όχι μόνο μηνυμάτων της.

 

Τα 378 εκθέματα από το περίφημο ναυάγιο των Αντικυθήρων ταξίδεψαν το κοινό δυο χιλιάδες χρόνια πίσω, αλλά και στις αρχές του εικοστού αιώνα, όταν η Ελληνική Πολιτεία, με την προσφορά των Συμιακών σφουγγαράδων, πραγματοποίησε την πρώτη ενάλια αρχαιολογική έρευνα παγκοσμίως.

 

Η απήχηση της έκθεσης στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να συνεχιστεί το ταξίδι της. Η έκθεση πρόκειται να μεταφερθεί στη Βασιλεία της Ελβετίας, ενώ έχει ζητηθεί και από άλλα μεγάλα Μουσεία. Η νέα έρευνα στο χώρο του ναυαγίου αναμένεται να κεντρίσει το διεθνές ενδιαφέρον, τοποθετώντας το Ναυάγιο των Αντικυθήρων στο κέντρο της επικαιρότητας και των τεχνολογικών εξελίξεων στις υποβρύχιες έρευνες.

 

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, φύλακας από το 1901 του Θησαυρού των Αντικυθήρων θέλει να επισημάνει ότι με το πέρας της έκθεσης το ταξίδι συνεχίζεται. Στην εκδήλωση της 25ης Ιουνίου θα παρευρίσκεται και ο Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελβετικής ωρολογοποιίας Hublot, του μεγάλου χορηγού του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, αλλά και των νέων ερευνών.


Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Δρ Γεώργιος Κακαβάς, ο Ακαδημαϊκός Καθηγητής Θεοδόσιος Τάσιος, ο Διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου της Βασιλείας Dr Andrea Bignasca, καθώς και ο Υπεύθυνος Ερευνητής του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου "Woods Hole", Dr. Brendan Foley.

 

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με την υψίφωνο Τζίνα Φωτεινοπούλου και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με δεξίωση στο αίθριο του Μουσείου.

Πηγή:star.gr

Διαβάστηκε 296 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα