ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:52:12μ.μ.
16
Ιουνίου

Ximena Heraud - "Recorriendo Perú" «Ταξιδεύοντας στο Περού»

Κατηγορία Εικαστικά

«Ταξιδεύοντας στο Περού» 21/6 – 5/7 /2022


Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Δήμου Αθηναίων

 

Η Πρεσβεία του Περού στην Ελλάδα παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Αθήνα την έκθεση "Recorriendo Perú" (Ταξιδεύοντας στο Περού) με έργα της γνωστής Περουβιανής καλλιτέχνιδας Ximena Heraud (Χιμένα Χεράουδ), από τις 21 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου 2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων.


Η έκθεση αποτελείται από μια σειρά τοπίων, τα οποία η Heraud εμπνεύστηκε από τα ταξίδια της σε όλο το Περού. Τα τοπία που παρουσιάζονται δείχνουν την μοναδική ομορφιά του εξωτικού Περού. Θάλασσες, βουνά, ζούγκλα, σημεία δύσκολα προσβάσιμα στον κόσμο, καθώς και μέρη με μεγάλες διαδρομές σε αφιλόξενα σημεία αποτελούν το βασικό στοιχείο της "Recorriendo Perú".


Θα περιπλανηθούμε, μεταξύ άλλων, στο δάσος της Puya Raimondi (Πούγια Ραΐμόντι), που βρίσκεται σε υψόμετρο 4.000 μέτρων και διαθέτει τη μεγαλύτερη ανθοφορία στον κόσμο, ένα φαινόμενο που συμβαίνει μόνο κάθε 100 χρόνια και προσελκύει το γιγαντιαίο κολίμπρι των Άνδεων.


Η έκθεση στόχο έχει να μεταφέρει στον κόσμο τη μοναδική αρχιτεκτονική που χάρισε η φύση στο ιστορικό Περού. Πρόκειται για μια γνωριμία των θεατών με τα τοπία της πατρίδας των Ίνκας μέσα από τη ζωγραφική της Ximena Heraud.


Ximena Heraud


Πρόκειται για μια μοναδική στο είδος της καλλιτέχνη, όπου στη ζωγραφική της πρωταγωνιστεί η γεωμετρική αφαίρεση, το χρώμα και ο συμβολισμός. Η Ximena Heraud γεννήθηκε στη Λίμα του Περού και σπούδασε στην Εθνική Σχολή Καλών Τεχνών στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας και από τότε πραγματοποιεί εκθέσεις σε διάφορα μέρη ανά τον κόσμο.


Το 2015 ξεκίνησε το ταξίδι της σε όλο το Περού. Επέστρεψε στη Λίμα και ξεκίνησε να ζωγραφίζει τα πιο ενδιαφέροντα μέρη των περιηγήσεών της. Ορισμένοι από τους πίνακές της περιλαμβάνουν μέρη με δύσκολη πρόσβαση που απαιτούν έρευνα και μεγάλη πεζοπορία σε αφιλόξενα μέρη.
Η σειρά τοπίων της Arequipa (Αρεκίπα) αφηγείται πώς η καλλιτέχνης έφτασε, περπατώντας μέσα σε τοπία με κόνδορες και κίτρινα χρώματα, σε ένα μικρό απομονωμένο ανάμεσα σε λόφους χωριό που ονομάζεται Tapay (Ταπάι) και βρίσκεται στο Cañón Colca (φαράγγι Κόλκα).
Οι γραμμές Nazca (Νάζκα) που βρίσκονται στην Ιca (Ίκα) του Περού αποτελούν μέρος ενός αστικού μύθου, που λέει ότι έγιναν από εξωγήινους. Η Ximena πέταξε πάνω από τις γραμμές με ένα μικρό αεροπλάνο για να τις ζωγραφίσει. Αυτή η εικόνα δείχνει το κολίμπρι.


Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο της ΛΕΑ-Λογοτεχνία Εν Αθήναις.


Οργάνωση και επιμέλεια έκθεσης: Κέντρο Τέχνης – ΜΑ Ιάννης Πανταζίδης



Διάρκεια έκθεσης: 21/6 – 5/7 /2022


Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή 11:00 - 19:00 Σάββατο - Κυριακή 10:00 - 15:00, Δευτέρα κλειστά.


Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.



Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Δήμου Αθηναίων:


Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης - Θησείο

 


Πληροφορίες: 210 3452150, στάση Μετρό: Κεραμεικός

 

 

Διαβάστηκε 85 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα