ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 3:58:21μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 44
01
Ιουλίου

Εσπερινοί διάλογοι με τον Μανώλη Μητσιά

Κατηγορία Μουσική

Ένα μουσικό ταξίδι «Από τον Τσιτσάνη στον Χατζιδάκι» θα κάνει ο Μανώλης Μητσιάς, μέσα από «Εσπερινούς διαλόγους», γεμάτους μελωδικές μνήμες άφθαρτες στον χρόνο, σε μία μοναδική βραδιά στο Ηρώδειο, την Τετάρτη 2 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ.

 

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί αυτή η εκρηκτική συνύπαρξη αριστουργημάτων της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας, που, παρά το διαφορετικό τους ύφος, βρίσκουν την απαιτούμενη αρμονία στο κοινό ήθος, την ποιότητα, την αισθητική, την αυθεντικότητα και την ομορφιά.

 

Μελωδική συνομιλία μέσα από αξέχαστα τραγούδια

Ένας πρωτότυπος μουσικός διάλογος ανάμεσα σε δύο κορυφαίους, αλλά και πολύ διαφορετικούς μεταξύ τους, Έλληνες δημιουργούς. Μία μελωδική συνομιλία μέσα από τα αξέχαστα τραγούδια τους, με όχημα τη φωνή του Μανώλη Μητσιά. Τον σπουδαίο ερμηνευτή θα συνοδεύει, επί σκηνής, η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πάτρας.


Ένα πρωτοποριακό και εξαιρετικό πάντρεμα μεγάλων λαϊκών τραγουδιών του Βασίλη Τσιτσάνη, όπως η «Αχάριστη», η «Συννεφιασμένη Κυριακή», ο «Απόκληρος», το «Σκαλοπάτι», η «Αρχόντισσα», το «Πέφτεις σε λάθη», το «Μπαξέ τσιφλίκι», με τα έντεχνα και λυρικά ακούσματα του Μάνου Χατζιδάκι, την «Αθανασία», το «Νανούρισμα», το «Μελαγχολικό εμβατήριο», το «Κυκλαδίτικο», τον «Τσάμικο», το «Παραμύθι», τη «Μικρή Ραλλού».


Τραγούδια, ερμηνευμένα ιδανικά από τον Μανώλη Μητσιά, που είχε την τύχη να συνεργαστεί και με τους δύο αυτούς μεγάλους συνθέτες. Με τον Βασίλη Τσιτσάνη, που του εμπιστεύτηκε ακόμη και την επέτειο των 40 χρόνων του, και τον Μάνο Χατζιδάκι, που του πρόσφερε τις πρώτες εκτελέσεις σε σημαντικούς δίσκους, όπως η «Αθανασία», ο «Χειμωνιάτικος ήλιος», της «Γης το Χρυσάφι».

 

Από τα σωθικά και την καρδιά της πρόσφατης ιστορίας μας

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα - ανθολόγιο κλασικών πλέον τραγουδιών, που μοσχοβολάει Ελλάδα και προσκαλεί σε γιορτές, αλλά και ξαφνικούς εσπερινούς. Μία ανάταση ψυχής, ένας διάλογος, βγαλμένος από τα σωθικά και την καρδιά της πρόσφατης ιστορίας μας, που την αφηγούνται με τον μοναδικό μελωδικό τους τρόπο εναλλάξ - εκεί που σταματάει ο ένας, αρχίζει ο άλλος - δύο από τους πρώτους των πρώτων: ο αδιαμφισβήτητος Μάνος Χατζιδάκις και «η ελληνική μετεμψύχωση του Μπαχ, του Μπετόβεν και του Μότσαρτ», όπως τον χαρακτήριζε ο ίδιος, Βασίλης Τσιτσάνης.

xatzi

Μία συναυλία, με έργα υψηλής τέχνης, με συνθέσεις παγκόσμιας λάμψης, που αποδίδονται συγκλονιστικά από τα μαντολίνα, τις κιθάρες και τις μάντολες μίας εξαιρετικής ορχήστρας, που δομεί ένα μοναδικό ηχητικό σύμπαν, συνοδεύοντας τη φωνή του Μανώλη Μητσιά.

Πληροφορίες
Ωδείο Ηρώδου Αττικού: πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Μακρυγιάννη - Αθήνα, τηλ.: 210 3241807. Τιμές εισιτηρίων: διακεκριμένη ζώνη: 40 ευρώ, Α’ ζώνη: 35 ευρώ, Β’ ζώνη: 30 ευρώ, Γ΄ ζώνη: 25 ευρώ, φοιτητικό: 15 ευρώ, άνω διάζωμα: 15 ευρώ, φοιτητικό: 10 ευρώ, ανέργων - ΑΜΕΑ: 5 ευρώ. Προπώληση: Ηρώδειο (καθημερινά: 9:00 - 14:00 και 18:00 - 21:00), κεντρικά εκδοτήρια του Φεστιβάλ: Πανεπιστημίου 39 - εντός Στοάς Πεσμαζόγλου (Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 - 17:00, Σάββατο: 9:00 - 15:00), καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, τηλεφωνικά: 210 3272000 (καθημερινές και Κυριακές: 9:00 - 21:00), ηλεκτρονικά: greekfestival.gr.

πηγή:naftemporiki.gr

Διαβάστηκε 282 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα