ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 5:45:56π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
21
Ιουνίου

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στη Θεσσαλονίκη

Κατηγορία Μουσική

Τέσσερις φορείς συνδιοργανώνουν μουσικές εκδηλώσεις σε όλη τη Θεσσαλονίκη ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης,

το Μέγαρο Μουσικής και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ενώνουν τις δυνάμεις τους και συνδιοργανώνουν συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στις 21 Ιουνίου 2014.

 

Η Κ.Ο.Θ., σε συμπαραγωγή με τον ΟΜΜΘ, γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής με μια ξεχωριστή συναυλία με έργα μεγάλων συνθετών. Την ορχήστρα θα διευθύνουν οι μαέστροι Δημοσθένης Φωτιάδης και Αθανάσιος Σουργκούνης και συμπράττουν οι ανερχόμενοι σολίστ του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, Βασιλίνα Υφαντή (φλάουτο) και Ιάσονας Γιαγτζόγλου (πιάνο).

 

Η συναυλία θα περιλαμβάνει την Εισαγωγή Εβρίδες ή Η Σπηλιά του Fingal, έργο 26 του Felix Mendelssohn, το Κοντσέρτο για φλάουτο και ορχήστρα εγχόρδων σε ρε – ελάσσονα, Wq22 του Carl Philip Emanuel Bach, το Κοντσέρτο αρ. 1 για πιάνο και ορχήστρα σε Ντο – μείζονα, έργο 15 του Ludwig van Beethoven και το έργο Vltava – Μολδάβας του Bedřich Smetana.

 

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα «Φίλων της Μουσικής» στο κτίριο Μ1 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης το Σάββατο 21 Ιουνίου και ώρα 21:00.

 

Νωρίτερα θα εμφανιστούν στο Φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής το Σύνολο Εγχόρδων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (19:00) με έργα των Mendelssohn, Vivaldi, Bartók και Σκαλκώτα και το σύνολο Orpheus Soloists (20:00) με τους νικητές του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μουσικής Δωματίου, Λυδία Κορδώνια (βιολοντσέλο), Γεωργία Λαζαρίδου (πιάνο) και Γιώργος Καραγκούνης (κλαρινέτο), με έργα των Mozart και Bruch.

Πηγή:parapolitika.gr

Διαβάστηκε 333 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα