Εκτύπωση αυτής της σελίδας
29
Σεπτεμβρίου

Μουσική παράσταση "Αθήνα-Λευκωσία: Το άσμα το ελαφρόν που μας συνδέει"

Κατηγορία Μουσική

«Γιατί το άσμα το ελαφρόν είναι τελικά βαρύ και ανεκτίμητο σαν να υπήρχε αιώνες τώρα


και όχι μόνο εκείνη την εποχή. Και η ελαφρότητά του είναι λύτρωση στις ψυχές μας»

 

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, γιορτάζοντας τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του, παρουσιάζει την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα) τη μουσική παράσταση «Αθήνα-Λευκωσία: Το άσμα το ελαφρόν που μας συνδέει» με την τραγουδοποιό και συγγραφέα Ευσταθία και την ηθοποιό και σοπράνο Έλενα Χατζηαυξέντη. Η παράσταση στην κεντρική σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης θα αρχίσει στις 20:00 και θα έχει διάρκεια 1 ώρα και 15 λεπτά. Είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 6 ετών.


Μετά την πολύ επιτυχημένη συνεργασία τους με την παράσταση «Ο ταραχώδης βίος της Ριρίκας Σβάιτσερ», η οποία ταξίδεψε μέχρι και το Λονδίνο, οι δύο καλλιτέχνιδες εξ Ελλάδος και εκ Κύπρου ορμώμενες αντίστοιχα, ενώνονται και πάλι για ένα αφιέρωμα στο ελαφρό τραγούδι που τόσο αγαπούν, αλλά που λίγοι γνωρίζουν. Παρουσιάζουν ένα ταξίδι στο μουσικό παρελθόν των δύο τόπων, από τις αρχές μόλις του 20ου αιώνα, συνδέοντας παράλληλα τη ρετρό Κυπριακή μουσική με την παλιά αλλά και σύγχρονη Αθήνα. Μουσική των Δευκαλίωνος Ιακωβίδη και Αχιλλέα Λυμπουρίδη σε στίχους του Κώστα Μόντη, Δημήτρη Λιπέρτη, Κώστα Χαράκη κ.ά. τα οποία τραγούδησαν η Σοφία Βέμπο, η Δανάη, η Σούλη Σαμπάχ κ.ά., συναντιόνται σ’ αυτή τη μοναδική παράσταση με τα τραγούδια της Ευσταθίας, που με την ιδιαίτερη τους μουσική αισθητική συνδέουν το «τότε» με το «τώρα». Στην παράσταση θα ακουστούν, επίσης, ποιήματα του Κωστή Παλαμά και του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, αλλά και κείμενα από τις ιστορικές μελέτες του Κύπριου ιστορικού Πέτρου Παπαπολυβίου (Αναπληρωτή Καθηγητή Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου).

 

Συντελεστές


Καλλιτεχνική επιμέλεια προγράμματος, έρευνα: Έλενα Χατζηαυξέντη, Ευσταθία | Κείμενα: Ευσταθία | Ερμηνεύουν: Ευσταθία, Έλενα Χατζηαυξέντη | Πιάνο, παρτιτούρες: Χάρης Μπότσης | Κιθάρα – φωνητικά: Γιώργος Πατσιώτης | Βιολί: Μελίνα Ντελίκου | Κοντραμπάσο: Μαμπρέ Κασαρτζιάν | Φωτισμοί: Γιώργος Χαραλάμπους (Αzaad) | Οργάνωση παραγωγής: Αυξέντης Χατζηαυξέντης


Κρατήσεις: www.mcf.gr


Είσοδος Ελεύθερη (κατάλληλο για άτομα άνω των 6 ετών)
Πληροφορίες: 00357-22411733 ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Υποστηρικτές: Σπίτι της Κύπρου, Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

 

Διαβάστηκε 43 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)