Εκτύπωση αυτής της σελίδας
16
Φεβρουαρίου

«Μουσικοί Συσχετισμοί» με τον Άρη Γραικούση στο Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum

Κατηγορία Μουσική

Ό Άρης Γραικούσης σ' ένα ρεσιτάλ αντιθέσεων και εναλλαγών, ερμηνεύει στο πιάνο διαχρονικά "κλασσικά" κομμάτια και τραγουδάει επιλεγμένα τραγούδια.

Μερικοί από τους συνθέτες που θα ακουστούν στο πρόγραμμα, είναι οι S.Rachmaninoff, A.Khachaturian, F.Chopin, E.Morricone, N.Rota, I.Albeniz, A.Piazzolla, Y.Tiersen, Ε.Καραίνδρου, C.Chaplien. A. Desplat κ.α. που όλοι μαζί συσχετίζονται μεταξύ τους και συνθέτουν μία μουσική ενότητα με θέματα από ταινίες, -Cinema paradiso, amarcord, modern times, Amelie, Frida, κ.α.- αργεντίνικα Tangos, μικρά αριστουργήματα της κλασσικής μουσικής- χορούς, Βαλς,- πρελούδια κ.α.

 

Σάββατo 27 Φεβρουαρίου 2016 – Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο & Ωδείο «Athenaeum»


ώρα 20.00

 

ACARIS2

Πρόγραμμα

 

Α’ Μέρος

 

Asturias – I. Albeniz
Amarcord – N. Rota
El dia que me quieras – C. Gardel
Granada – I. Albeniz / Terry’s theme from Limelight - C.Chaplin
Adios Nonino – A. Piazzolla
Il Clowns – N. Rota / Titina from Modern Times - C. Chaplin

 

Meadow – A. Desplat
Libertango – A. Piazzolla
Por una cabeza – C. Gardel

 

Solo tu from Frida - E. Goldenthal
Tο τραγούδι της λίμνης - Ε. Καραΐνδρου
La Dispute from Amelie – Y. Tiersen
Prelude No 20 – C moll – F. Chopin


Arabesque No 1 – C. Debussy / Hymne a l’ amour – M. Monnot
Ritual Fire Dance – M. De Falla

                                                                                                                       ACARIS4


Διάλειμμα

 


Β’ Μέρος

 

Ζητάτε να σας πω – Αττίκ / Romance – F.Liszt / Valse No 4 – J. Brahms
Peppy’ s valse from Artist – L. Bource / Smile from Modern Times – C. Chaplien
Sabre dance – A. Khachaturian

 

Playing love from Legend of 1900 – E. Morricone
Κι αν βγουν αλήθεια - Αττίκ
Paganini – variation no 18 – S. Rachmaninoff
Nuovo Cinema Paradiso from Cinema Paradiso – E.Morricone
Io che amo solo te – S. Endrigo
Love theme from Cinema Paradiso – A. Morricone
Playing love from Legend of 1900 – E. Morricone

 

Valse from Masquerade – A. Khachaturian
L’ Apres Midi from Amelie – Y. Tiersen
Les Feuilles Mortes – J. Kosma
Musical Moment No.4 – S. Rachmaninoff

 

 

Βιογραφικό Σημείωμα

 


Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών με υποτροφία στην τάξη της κυρίας Ρ. Σχοινά, απ’ όπου πήρε το δίπλωμά του το 1998, με Α΄ βραβείο και χρυσό μετάλλιο. Είχε ενεργό συμμετοχή σε πολλά σεμινάρια πιάνου ACARIS3στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τους: M. Tirimo, J. Mounier, Duo Ganev, E. Rjanof, Δ. Ευνουχίδου, B. Berthold P. Badura – Skoda. Το 1997 παρακολούθησε μαθήματα στα καλοκαιρινά τμήματα της Ακαδημίας “Mozarteum” στο Salzburg με τον καθηγητή J.Paratore. Συνέχισε τις σπουδές του στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Detmold στην Γερμανία στο τμήμα «Μουσική Παιδαγωγική» στην τάξη του M. Kellig και στο τμήμα «Καλλιτεχνικής Ωρίμανσης» στην τάξη του Γάλλου πιανίστα Jean-Efflam Bavouzet από όπου πήρε το ακαδημαϊκό δίπλωμα πιάνου (Reifeprüfung-Diplom) με άριστα. Κατόπιν, μελέτησε ρεπερτόριο δίπλα στην διακεκριμένη παιδαγωγό Renate Kretschmar-Fischer. Επί δύο έτη σπούδασε στο Τμήμα Συνοδείας Τραγουδιού στην τάξη του Weber και εργάστηκε στην Opernschule της Ακαδημίας και σε τάξεις τραγουδιού. Έχει κάνει ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στο Detmold (Αμφιθέατρο Ακαδημίας και Brahms-Saal), στο Hannover (Αμφιθέατρο της Waldorfschule και Maritin-Saal), στο Bielefeld, Wittmund, Herford και στην Πολωνία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μουσικές Πέμπτες» του Sopot, στο Gdansk.
Στην Ελλάδα, έχει εμφανιστεί στο Φεστιβάλ Ηρακλείου Κρήτης (Κηποθέατρο Χατζιδάκις, Βικελαία Βιβλιοθήκη), στο Αναγεννησιακό φεστιβάλ Ρεθύμνου (Τζαμί Νερατζέ) και ως σολίστ με την «Δημοτική Συμφωνική Πειραματική Ορχήστρα Ρεθύμνου» στο Ενετικό Κάστρο Fortezza, στο φεστιβάλ Χανίων, στο διεθνές καλλιτεχνικό κέντρο και ωδείο Athenaeum, στον φιλολογικό σύλλογο «Παρνασσός» στο κρατικό ωδείο Θεσσαλονίκης, στο φεστιβάλ Σύμης, στο ίδρυμα Κακογιάννη, στο ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, στο ιστορικό μουσείο Υδρας, στο κάστρο της Νάξου, στο Πήλιο, στο πνευματικό κέντρο Μυκόνου και στους πολυχώρους «Διέλευσις» και «Πινακοθηκη». Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συναυλία για την “Πανσέληνο του Αυγούστου” το 1999 στην Δήλο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Το 2005, διακρίθηκε σε ακρόαση της EPTA (European Piano Teachers Associations) όπου του διοργάνωσαν ατομικό ρεσιτάλ.
Ασχολείται ενεργά με την συνοδεία στο κλασσικό και σύγχρονο τραγούδι και συνεργάζεται με λυρικούς τραγουδιστές/τριες, πραγματοποιώντας συναυλίες με ρεπερτόριο από μπαρόκ εποχή, βραδιές με Lied, άριες από όπερες, κύκλους Ελλήνων συνθετών, καθώς και ρεπερτόριο από θεατρικό και κινηματογραφικό μιούζικαλ, τάνγκο και γαλλικά τραγούδια. Συνεργάζεται με την ηθοποιό – σκηνοθέτη Μάνια Παπαδημητρίου που παρουσιάζουν την μουσικό-θεατρική παράσταση «Ας θυμηθούμε χωρίς νοσταλγία» σε κείμενα της Μ. Παπαδημητρίου. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο φεστιβάλ της Αίγινας το 2012 και συνεχίζει σε πολυχώρους και θέατρα της Αθήνας, καθώς επίσης παρουσιάστηκε και στην Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λήμνο, Ναύπακτο, Ιτέα, Ηράκλειο, Χανιά Μυτιλήνη, Αιγές, Αιγίρα, Λιβαδειά, Κόρινθο. Από το 2004 συνεργάστηκε με το «Ελληνικό Ωδείο Αθηνών», το «Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου» και το «Ωδείο Αιγάλεω». Σήμερα, διδάσκει πιάνο στο Ωδείο «Μουσικοί Ορίζοντες».

 

 

Χορηγός Επικοινωνίας: MCNEWS.GR

embed video plugin powered by Union Development
Διαβάστηκε 394 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)