ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 12:30:33μ.μ.
15
Φεβρουαρίου

Τ΄αηδόνια της Ανατολής και τα πουλιά της Δύσης

Κατηγορία Μουσική

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

 

Τ΄ΑΗΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ

 

Νένα Βενετσάνου και Μαρία Σουλτάτου

 

 

Κύκλος: Μικρασιατική Καταστροφή

 

Το 2022 είναι η χρονιά που σηματοδοτεί μία σημαντική επέτειο, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από τότε που η Σμύρνη τυλίχθηκε στις φλόγες, ένας ολόκληρος λαός ξεριζώθηκε από τις πατρογονικές εστίες του και εκατοντάδες χιλιάδες Μικρασιατών έχασαν βίαια τη ζωή τους. Για την επέτειο μνήμης ενός αιώνα από τη Μικρασιατική Καταστροφή, o Δήμος Αθηναίων εγκαινιάζει στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας έναν κύκλο εκδηλώσεων αφιερωμένο στην επέτειο για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.

 

 

Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, στη συναυλία που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων θα συμπράξει με τις σπουδαίες ερμηνεύτριες, Νένα Βενετσάνου και Μαρία Σουλτάτου, προσφέροντας στο κοινό μια συγκινητική μουσική περιπλάνηση με τραγούδια, αφηγήσεις, ήχους και εικόνες από την Οδύσσεια των Μικρασιατών μουσικών, κατά το μεγάλο ταξίδι τους από τα παράλια της Μικράς Ασίας προς την Νησιωτική και Ηπειρωτική Ελλάδα, όπου έφτασαν ως πρόσφυγες στην δική τους Γη.

 

 

Ταυτόχρονα με αυτή τη μουσική περιπλάνηση, θα τιμήσουν τους λαϊκούς μουσικούς δημιουργούς και το έργο τους μέσα από κείμενα και μαρτυρίες για τις συνθήκες της ζωής τους, που παρά τις τεράστιες δυσκολίες και αντιξοότητες, δεν τους εμπόδισαν να συμμετέχουν καθοριστικά στην αναζωογόνηση της μουσικής τέχνης των Ελλήνων, αλλάζοντας για πάντα το μουσικό τοπίο της χώρας μας.

 

 

Κείμενα/Καλλιτεχνική επιμέλεια προγράμματος:

 

Νένα Βενετσάνου

Ερμηνεύουν:
Νένα Βενετσάνου
Μαρία Σουλτάτου

 

Μουσική διεύθυνση / ενορχηστρώσεις:

Άγγελος Ηλίας

 

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

 

Θέσεις περιορισμένης ορατότητας: €5


Δ' Ζώνη (Φοιτητικό, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών): €10
Γ' Ζώνη: €12
Β' Ζώνη: €15
Α' Ζώνη: €18


Διακεκριμένη Ζώνη: €20
Προεδρικό θεωρείο: €30

 

 

Covid-19:

 

 

Σε όλες τις εκδηλώσεις στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» τηρούνται όλα τα ισχύοντα μέτρα κατά της πανδημίας.

 

Το θέατρο είναι covid free.

 

Η είσοδος στους χώρους του θεάτρου προϋποθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού (τουλάχιστον 14 ημερών) ή νόσησης, όπως ορίζει η ισχύουσα ΚΥΑ, ενώ πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

 

 

Κατά την άφιξή των θεατών στο θέατρο:

 

· Προς αποφυγή συνωστισμού προτείνεται στους θεατές να προσέρχονται στο θέατρο τουλάχιστον μία (60') ώρα πριν την έναρξη της παράστασης

· Κατά την είσοδο τους στο θέατρο να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις.

· Κατά τη διάρκεια της παράστασης οι θεατές κάθονται μόνο στις θέσεις τους και δεν αλλάζουν θέση.

· Η χρήση ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής του κοινού στον χώρο της παράστασης, από την είσοδο μέχρι και την έξοδό τους.

· Μετά το πέρας της παράστασης θα γίνεται σταδιακή αποχώρηση από το θέατρο ακολουθώντας τις οδηγίες της ταξιθεσίας.

 

Διαβάστηκε 128 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα