ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:12:01μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
05
Ιουνίου

Αλλαγή φρουράς στο Εθνικό Θέατρο -Νέος πρόεδρος ο δικηγόρος Γιώργος Στεφανάκης

Κατηγορία Θέατρο και Χορός

Με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνου Παναγιωτόπουλου, τοποθετείται στη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου ο γνωστός δικηγόρος και συγγραφέας κ. Γιώργος Εμμανουήλ Στεφανάκης.

Στη θέση που κατείχε η Κίττυ Αρσένη έως το θάνατό της, τοποθετείται ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου η καταξιωμένη ηθοποιός κυρία Κατερίνα Χέλμη.

 

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του Εθνικού Θεάτρου

 

Ο δικηγόρος Γεώργιος Εμμ. Στεφανάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών και της Φιλοσοφικής Σχολής του Φράιμπουργκ Ελβετίας, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα Πανεπιστήμια Χαιδελβέργης και Βερολίνου.

Το δικηγορικό γραφείο «Γεώργιος Eμμ. Στεφανάκης - Aλέξης Στεφανάκης & Συνεργάτες» καλύπτει τομείς οικονομικού εγκλήματος, πνευματικής ιδιοκτησίας, MME, εμπορικού και ευρωπαϊκού δικαίου.

 

Συμμετοχή σε επιστημονικές ενώσεις και σωματεία:

 

Μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (1977-1979), μέλος της Ένωσης Ποινικολόγων, μέλος της Ένωσης Διεθνούς Ποινικού και Ρωμαϊκού Δικαίου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του URTI (Πανεπιστημιακή Ευρωπαϊκή Τηλεόραση –Παρίσι), εκλεγμένο μέλος EBU (1981- 1983), πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου της Ορχήστρας των Χρωμάτων (από το 1994 έως σήμερα), αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος «Ψύχα» (που επιδοτεί τις αρχαιολογικές ανασκαφές), φίλος του Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος», φίλος του Ιδρύματος «Διεθνής Εταιρεία Ν. Καζαντζάκης».

Διετέλεσε εκπρόσωπος της αντιπολιτεύσεως στη γενική συνέλευση της ΕΡΤ (1977), αναπληρωτής γενικός διευθυντής της EPT (1979-1981), και πρόεδρος του Ινστιτούτου των φίλων Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας (2002- 2005).

Πηγή:iefemerida.gr

 

Διαβάστηκε 335 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα