ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 10:05:49μ.μ.
11
Απριλίου

Μια θεατρική παράσταση στα Αγγλικά από το TOM CORRADINI TEATRO

Κατηγορία Θέατρο και Χορός

Στις 23 Ιουνίου 2016 περισσότεροι από 30 εκατομμύρια Βρετανοί πολίτες ψήφισαν σε δημοψήφισμα που προκήρυξε ο τότε πρωθυπουργός

Ντέιβιντ Κάμερον. Η ερώτηση που τέθηκε ήταν απλή και ξεκάθαρη: «Το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση;»


Η πλειοψηφία των παρατηρητών στην Ευρώπη και στη Μεγάλη Βρετανία απέρριψε την πιθανότητα για διαζύγιο. Ωστόσο, τα αποτελέσματα προκάλεσαν σοκ, με το 51,9% των ψηφοφόρων να θέλει να κόψει δεσμούς με την ΕΕ. Αυτή η μνημειώδης απόφαση ξεκίνησε μια διαδικασία, η οποία συνεχίζεται ακόμη και σήμερα, και ονομάζεται BREXIT.


Το σίγουρο είναι ότι η 23η Ιουνίου θα καταγραφεί ως μια κομβική στιγμή στη βρετανική ιστορία. Το δημοψήφισμα δίχασε γενιές (74% των ψηφοφόρων ηλικίας 24 ετών και κάτω ψήφισαν να παραμείνουν στην Ε.Ε.) και κοινωνικές τάξεις, και έβαλαν τα έθνη του ΗΒ το ένα εναντίον του άλλου (η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία υποστήριξαν και οι δύο την παραμονή στην ΕΕ).


Ποιοι ήταν οι λόγοι των υποστηρικτών της αποχώρησης; Ποια ήταν τα κίνητρα των υποστηρικτών της παραμονής; Η παράσταση, μέσα από την κωμωδία και το σωματικό θέατρο, οδηγεί το κοινό σε μια αμερόληπτη θέαση και των δύο πλευρών, προκειμένου να κατανοήσει τις αντίθετες απόψεις για το BREXIT.

 

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


22 Ιουνίου 2016. Μόλις μια μέρα πριν το δημοψήφισμα για το Brexit. Ένας πατέρας και ένας γιος συζητούν για τη στάση τους στην ψηφοφορία. Είναι ενωμένοι στο αίμα αλλά διχασμένοι στο πνεύμα καθώς καλούνται να αποφασίσουν για το προσωπικό τους μέλλον και αυτό της χώρας τους.
Ο Τσαρλς είναι ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας και ο γιος του Έρικ είναι ένας νεαρός που φιλοδοξεί να γίνει μίμος. Και για τους δύο το θέμα που διακυβεύεται σε αυτή την ψηφοφορία είναι η «ελευθερία». Ο Τσαρλς είναι υπέρ της αποχώρησης, γι' αυτόν η ελευθερία βρίσκεται έξω από την ΕΕ, την οποία βλέπει ως κλουβί που απειλεί τη βρετανική ανεξαρτησία. Ο Έρικ είναι υπέρ της παραμονής και γι' αυτόν η ελευθερία εναπόκειται στο εύρος των δυνατοτήτων που ανοίγονται με την παραμονή στην Ε.Ε.


Οι δύο χαρακτήρες υποστηρίζουν την αντίστοιχη θέση τους ενώ παράλληλα καταθέτουν τι σημαίνει πραγματικά για αυτούς να είναι Βρετανοί και Ευρωπαίοι.

 

Τετάρτη 13 Απριλίου

 

Red Jasper Cabaret Theatre

 

Είδος: Κωμωδία με στοιχεία σωματικού θεάτρου και κλοουνερί
Γλώσσα: Αγγλικά, Επίπεδο Β1 (μέσο)
Ώρα παράστασης: 20:30 μ.μ.
Διάρκεια: 60 λεπτά + 20 λεπτά συζήτηση με τους ηθοποιούς
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος 12€
Προπώληση Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/brexit/

 

Για θεατές 15 ετών και άνω

 

Red Jasper Cabaret Theatre
Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη
Τηλ: 2108822551
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Red Jasper on Facebook
Red Jasper on Instagram

 

Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε αμαξίδια.

 

Μέτρα Προστασίας:

 


Το Red Jasper Cabaret Theatre έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας και λειτουργεί με βάση τα ισχύοντα πρωτόκολλα.


Στον χώρο λειτουργεί σύστημα εξαερισμού με 100% νωπό φιλτραρισμένο αέρα.


Το Red Jasper Cabaret Theatre λειτουργεί ως χώρος αμιγώς εμβολιασμένων.


Κατά την είσοδο είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης.


Ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας θα γίνεται με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, διπλώματος οδήγησης ή διαβατηρίου.


Για την αποφυγή συνωστισμού οι πόρτες του θεάτρου ανοίγουν μία ώρα νωρίτερα από κάθε παράσταση.

 

 

Διαβάστηκε 70 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα