ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2023 - 8:18:58π.μ.

banner468x60

23
Απριλίου

"Μύρτις η σιωπή μετά το φως" στο Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

Κατηγορία Θέατρο και Χορός

Μια παράσταση με λόγο, μουσική και χορό και τίτλο "Μύρτις, η σιωπή μετά το φως" παρουσιάζουν οι μαθητές διαφορετικού τύπου Λυκείων, την Κυριακή, 23 Απριλίου, ώρα 8.30 μ.μ., στο Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256).

Είναι ένα ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία με οδηγό το Θουκυδίδη και το Βοκκάκιο, με έμπνευση τη Μύρτιδα, τη νεαρή που έζησε το χρυσό 5ο αιώνα του Περικλέους και πέθανε όπως κι εκείνος από το μεγάλο λοιμό στην αρχαία Αθήνα (μεταξύ του 430 και του 426 π.Χ.). Συμβολίζει τη ζωή, την αθωότητα, αλλά και την ελπίδα που δεν σβήνουν και δεν χάνονται, όσες ανατροπές και συμφορές κι αν ενσκήψουν, όπως συνέβη με το τέλος της ακμαίας εποχής της Αθήνας.

 

Η παράσταση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του διασχολικού πολιτιστικού προγράμματος του Ειδικού Λυκείου Ιλίου: "Ο αντίκτυπος του ήχου" έχει την υπογραφή του Τάκη Λουκάτου (Σκηνοθεσία, διδασκαλία λόγου, επιμέλεια κίνησης χορογραφίας και εικαστική επιμέλεια). Μαζί με τον Τάκη Λουκάτο, η Μαίρη Λευκάρου έχει κάνει τη χορογραφία ιστορικών χορών-μπαλέτο και η Έλλη Αβραάμ τη σύγχρονη χορογραφία. Στο ρόλο της Μύρτιδας η Θάλεια Τσιακάλου, απόφοιτος του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα. Στο πιάνο η Φιλιώ Κρεμμύδη και στα κρουστά ο Γιάννης Μεγαλούδης.

 

Συμμετέχουν τα σχολεία:
Ειδικό Γενικό Λύκειο Ιλίου
Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα - χορεύουν οι μαθήτριες της Α΄ χορού, ερμηνεύουν οι μαθητές της Γ΄ Θεάτρου
2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα

 

Συμπράττει φιλικά ο βαρύτονος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Παντελής Ψύχας στην απόδοση αρχαιοελληνικού τραγουδιού και η υψίφωνος Άννα Παπαναστασοπούλου

 

Παρουσίαση: Αλκίνοος Μπουνιάς (δημοσιογράφος).

 

Που και πότε

Α.Σ.Κ.Τ. - Θέατρο > Α.Σ.Κ.Τ.
Διεύθυνση: Πειραιώς 256 Τηλέφωνο: 2104801315

Κυριακή 23 Απριλίου 2017, ώρες: 20:30


Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

 

 

πηγή: artandlife.gr

Διαβάστηκε 260 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα