Εκτύπωση αυτής της σελίδας
11
Ιανουαρίου

They will find us sleeping: Μια αλλόκοτη ξενάγηση στο Παγκράτι

Κατηγορία Θέατρο και Χορός

Κάθε μέρα κάνουμε την ίδια διαδρομή πηγαίνοντας στην δουλειά μας, βγαίνουμε πάνω κάτω στα ίδια μέρη για καφέ ή φαγητό, συναντάμε γείτονες, γνωστούς, ανταλλάσουμε καλοπροαίρετα φευγαλέα χαμόγελα.

Ζούμε μέσα σε μια κοινωνική συνθήκη που φέρει τον τίτλο "ειρηνική".  Μια απλή ήσυχη καθημερινότητα. Μια συμπαθής αστική γαλήνη. Όλοι είναι εν δυνάμει φίλοι και συνοδοιπόροι στους μικρούς κοινούς μας αγώνες.  Εμείς, οι κάτοικοι αυτής της πόλης, είμαστε σύμμαχοι,  Έστω και θεωρητικά. Έστω και για λίγο, όποτε μας ενώνουν καίρια και κοινά συμφέροντα.  Εντάξει, μπορεί καμιά φορά να θυμώνουμε μεταξύ μας, να φωνάζουμε στο μετρό, ή να κατεβαίνουμε από το αμάξι για να δώσουμε  μερικά χαστούκια ο ένας στον άλλον. Ή απλά να κοιταζόμαστε άγρια. ή να φωνάζουμε από τα μπαλκόνια μας στους περαστικούς. Αλλά δεν πειράζει και πολύ γιατί μετά μας περνάει, έτσι δεν είναι; Πάντα μετά δεν ηρεμεί η γειτονιά μας; Και τελοσπάντων, δεν είναι ότι έχουμε και πόλεμο.

 

Ή μήπως όχι;

 

Σήμερα θα πάμε μια βόλτα, λίγο αλλιώτικη από τις συνηθισμένες μας βόλτες.

 

Το "They will find us sleeping" είναι μια αλλόκοτη ξενάγηση στα στενά της πόλης.

 

Τρεις ηθοποιοί αναλαμβάνουν την ευθύνη να περιπλανηθούν μαζί με τους  θεατές . Η πορεία τους ξεκινάει έξω από το θέατρο Skrow επί της οδού Αρχελάου. Οι δρόμοι, η αρχιτεκτονική, ακόμα και οι περαστικοί γίνονται μέρος μιας καινούργιας αφήγησης πάνω στα τυχαία γεγονότα που θα συμβούν κατά την διάρκεια της βόλτας.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη/Κείμενο: Juan Ayala, Annie Pui Ling Lok

Σκηνοθεσία: Juan Ayala

Ηθοποιοί: Κατερίνα Μαυρογεώργη, Σεραφείμ Ράδης, Ιωάννα Τρικενέ

 

Τοποθεσία: Χώρος έναρξης (συγκέντρωσης): skrow theater (Αρχελάου 5, Παγκράτι)

Ημερομηνία: 20-21-22 Ιανουαρίου 2017

Ώρα Έναρξης (συγκέντρωσης): 20.15

Διάρκεια: 65 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: 8€ (ενιαίο)

Πληροφορίες: 210 7235 842

 

 

πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 193 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)