ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 - 9:41:14μ.μ.
15
Φεβρουαρίου

Το Βολτ παρουσιάζει στο Θέατρο Αμαλία στη Θεσσαλονίκη τον «Επιτάφιο του Περικλή» του Θουκυδίδη

Κατηγορία Θέατρο και Χορός

Tο Βολτ Ελλάδας παρουσιάζει στις 29 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00, στο Θέατρο Αμαλία το κλασικό έργο του Θουκυδίδη «Επιτάφιος του Περικλή», διαχρονικό κείμενο για τη δημοκρατία και τις αξίες του πολιτεύματος. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Στο έργο, που για πρώτη φορά ανεβαίνει ως παράσταση με μορφή μονολόγου, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Στέφανος Κακαβούλης. Μαζί του στη σκηνή οι Χάρης Γεωργιάδης και Πάνος Γεωργούλης. Ο Κακαβούλης, που μέσα από τις παραστάσεις του έχει αποδείξει την αγάπη του στα κλασικά κείμενα, αποδίδει με μαεστρία τον λόγο που εκφωνεί ο Περικλής για τους πρώτους νεκρούς του Πελοποννησιακού πολέμου το 430 π.Χ., έναν λόγο πολιτικό αλλά και βαθιά ανθρώπινο.

 

Το Βολτ Ελλάδας είναι μέλος του προοδευτικού πανευρωπαϊκού πολιτικού κινήματος Volt Europa που στοχεύει σε μία Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δημοκρατική, ισότιμη και δίκαιη για όλους τους πολίτες της. Τη στιγμή που το κράτος δικαίου βάλλεται, το Βολτ αναλαμβάνει αυτή την πρωτοβουλία για να υπογραμμίσει την ανάγκη να ξαναδούμε ατομικά και συλλογικά τη σχέση μας με το πολίτευμα και να τονίσει την αξία της ενεργούς πολιτικής συμμετοχής που αποτελεί προϋπόθεση για τη διασφάλιση των δημοκρατικών λειτουργιών και των κοινωνικών κεκτημένων.

 

Μετά την παράσταση και με αφορμή τα μηνύματα του έργου θα ακολουθήσει ελεύθερος διάλογος με τους πολίτες για τη σύγχρονη δημοκρατία και τις προκλήσεις της, καθώς και την ιδιαίτερη σημασία των Ευρωπαϊκών Εκλογών του Ιουνίου με παρεμβάσεις από διακεκριμένους ομιλητές και ομιλήτριες.

 

Στο Βολτ πιστεύουμε ότι η πολιτική μπορεί να γίνει αλλιώς.

 

Σας περιμένουμε στις 29 Φεβρουαρίου 19:00 στο Θέατρο Αμαλία, Αμαλίας 71, 54640 στη Θεσσαλονίκη.

 

Αναλυτικά οι συντελεστές της παράστασης:

 

 

 

Σκηνοθεσία : Στέφανος Κακαβούλης
Περικλής: Στέφανος Κακαβούλης
Σπαρτιάτης πολεμιστής: Χάρης Γεωργιάδης
Αθηναίος πολεμιστής: Πάνος Γεωργούλης
Φωνή Αφηγητή: Θοδωρής Κατσαφάδος
Χορογραφία μάχης: Χάρης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: Διονύσης Κούτσης - Βασίλης Κρητικός

Διαβάστηκε 41 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα