ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:36:44π.μ.
01
Νοεμβρίου

4ο Διεθνές Συνέδριο Δραματοθεραπείας & Παιγνιοθεραπείας “Έρως & Ψυχή - Από τον Μύθο στην Προοπτική” από την Ε.Δ.Π.Ε.

Κατηγορία Διάφορα

Από 2-4 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο το 4ο Διεθνές Συνέδριο Δραματοθεραπείας & Παιγνιοθεραπείας με θέμα ‘Έρως & Ψυχή. Από τον Μύθο στην Προοπτική’.

Το συνέδριο οργανώνει η Ε.Δ.Π.Ε. (Ένωση Δραματοθεραπευτών & Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας)  με τη συνεργασία του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και την αιγίδα των Υπουργείων Υγείας & Παιδείας, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος και της European Federation of Dramatherapy.

 

Αντλώντας υλικό από τον μύθο του Έρωτα & της Ψυχής προσεγγίζονται οι θεματικές του συνεδρίου που ως πεδίο έρευνας και πρακτικής, αφορούν  στην απώλεια, την μεταμορφωτική της δύναμη και την δημιουργική της αντιμετώπιση.  Η Δραματοθεραπεία και η Παιγνιοθεραπεία ως μέθοδοι ψυχοθεραπείας που χρησιμοποιούν τις τέχνες και το θέατρο αντιλαμβάνονται ότι τα ζητήματα της ψυχικής υγείας  είναι άμεσα συνδεδεμένα με τα φαινόμενα της κοινωνικής ζωής. Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε  στην χώρα μας είτε σαν άτομα είτε σαν ομάδες, μας φέρνουν αντιμέτωπους με τις απώλειες και τις προκλήσεις, τις προοπτικές που αυτές γεννούν.

 

Η ανταπόκριση και συμμετοχή από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όχι μόνο από τα πεδία της ψυχοθεραπείας & ψυχικής υγείας αλλά και της εκπαίδευσης, θεατρολογίας, θεραπειών μέσω Τέχνης, είναι μεγάλη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαδραστικές Διαλέξεις-Performances, Master Classes, περισσότερα από 40 βιωματικά Εργαστήρια, Στρογγυλά Τραπέζια, Δρώμενα, Προβολές, Έκθεση Βιβλίου, Θέατρο Playback κ.α.

 

Μεταξύ των ξένων ομιλητών είναι ο καθηγητής Δραματοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Robert Landy, η Δραματοθεραπεύτρια/Παιγνιοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια & Επόπτρια Brenda Meldrum από τη Μ. Βρετανία, η Δραματοθεραπεύτρια και Παιδαγωγός στο Royal Central School of Speech and Drama του Λονδίνου, Alison Kelly, η Δραματοθεραπεύτρια από το Tel Hai Academic College του Ισραήλ, Susana Pendzik και η πρωτοπόρα στη Δραματοθεραπεία στην Ευρώπη, η οποία έχει συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της Δραματοθεραπείας και της Παιγνιοθεραπείας στην Ελλάδα, Dr Sue Jennings από τη Μ. Βρετανία.

 

ΠΡΟΣΦΟΡΑ – ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Έως τις 15 Νοεμβρίου, και εφόσον υπάρχουν θέσεις, υπάρχει προσφορά μειωμένου κόστους συμμετοχής για ομαδικές εγγραφές που αφορά σε ομάδες των 6 ατόμων και άνω. Πληροφορίες στη Γραμματεία του συνεδρίου και στην ιστοσελίδα.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τους ομιλητές κλπ: www.edpe.gr και στη Γραμματεία του Συνεδρίου στο τηλέφωνο 6947 708544.
Οι εγγραφές συνεχίζονται όσο υπάρχουν θέσεις.   

Διαβάστηκε 322 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα