ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 7:47:30π.μ.
22
Μαρτίου

Ζούμε παράξενες μέρες... Επιθυμούμε τόσο πολύ να έρθει η άνοιξη! Επικαλούμαστε,

λοιπόν, τη δύναμη των λουλουδιών με την τέχνη μας! Αναγνωρίζουμε τα λουλούδια ως ικανά να διαβρώσουν με τις ρίζες τους τα στερεότυπα που μας εγκλωβίζουν, να αρωματίσουν με την παρουσία τους τις ατμόσφαιρες που μας πνίγουν, να δώσουν χρώμα στις σχέσεις και τις αναζητήσεις μας.

 

Με αφορμή τα λουλούδια, συναντηθήκαμε σε ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο δίμηνης διάρκειας στο or.artspace. Τα «άνθη» μας φύτρωσαν από τη συνεργασία μεταξύ μας, αναπτύχθηκαν μέσα από την ανταλλαγή ιδεών και σχολίων και πήραν απροσδόκητες μορφές από την επεξεργασία διαφορετικών μέσων και υλικών (φωτογραφίες, βίντεο, ζωγραφική, κατασκευές, εγκαταστάσεις, κοσμήματα, αντικείμενα, φανζίν, περφόρμανς). Εντέλει, διαμορφώσαμε ένα περιβάλλον, στο μικροσκοπικό or., όπου όλα τα λουλούδια ανθίζουν ελεύθερα και με ασφάλεια! Στην έκθεση συνυπάρχουν έργα με πολιτική τοποθέτηση, κριτική, ακόμα και ειρωνική διάθεση, που διερευνούν σεξουαλικότητες, φεμινισμούς, περιβαλλοντικούς προβληματισμούς, μαζί με άλλα που αποτυπώνουν πιο προσωπικές, φιλοσοφικές ή αισθητικές αναζητήσεις.

 

Προτείνουμε ένα Ανθοπωλείον (με το –ν- τελικό της έμφασης, όπως και της νοσταλγίας, αλλά και της αναμονής για κάτι καλύτερο). Στο Ανθοπωλείον μας τα άνθη δεν θα παραμείνουν στις θέσεις τους να μαραίνονται για χάρη της θέασης ως το τέλος της έκθεσης! Θα μετατρέπονται άμεσα, αν το επιθυμείτε, σε μπουκέτα εορταστικά, τις ημέρες του Πάσχα, για να αρωματίσουν με την παρουσία τους τον δικό σας χώρο ή να προσφερθούν σε αγαπημένα σας πρόσωπα! Δεν σχεδιάζουμε εγκαίνια. Θα θέλαμε η έκθεση να μας επιτρέψει να συναντηθούμε πιο ουσιαστικά και σε διάρκεια, να συνομιλήσουμε, με αφορμή τα λουλούδια, για ό,τι μας απασχολεί στην πολυτάραχη καθημερινότητά μας, όπως και για ό,τι αφορά τη σύγχρονη τέχνη στην Ελλάδα, την ανεξάρτητη καλλιτεχνική εργασία σε αντίξοες συνθήκες και τη βιωσιμότητα κάποιων μικρών χώρων που διεκδικούν την αυτονομία τους, όπως το or.artspace.

 

 

Στο Ανθοπωλείον συμμετέχουν: Σοφία Μουντίτα Αντωνιάδου, Ευγενία Βακαλοπούλου, Νίκος Γκίκας, Δέσποινα Καστρινάκη, Νάνσυ Λαζάρου, Μουριές, Ντάνα Παπαχρήστου, Θάλεια Ραυτοπούλου, Βασιλική Σηφοστρατουδάκη, Στέλιος Σπυριδάκης, Νίκος Σταθόπουλος, Flower Girls, Ιωάννα Χατζηπανηγύρη.

 

 

Αφίσα Θάλεια Ραυτοπούλου, σχέδιο Νάνσυ Λαζάρου.

 

 

'Εναρξη: Τρίτη 5 Απριλίου 2022, ώρα 10:00-15:00. Λήξη: Κυριακή 1 Μαίου 2022, ώρα 10:00-15:00. Ημέρες και ώρες επίσκεψης: Τρίτη, ώρα 10:00-15:00 /Πέμπτη, ώρα 10:00-20:00/ Σάββατο, ώρα 10:00-20:00 (Εκτός από Σάββατο 16/4, ώρα 18:00-22:00 και Μεγάλο Σάββατο 23/4 κλειστά).

 

 

Διεύθυνση: or.artspace, Δημητρακοπούλου 89, 11741 Κουκάκι ( https://orartspace.com/, or/fb, instagram). Fb event: https://fb.me/e/2tOUK3XHS Για περισσότερες πληροφορίες γράψτε στην Ελπίδα Ρίκου, συντονίστρια του εργαστηρίου Ανθοπωλείον, στο μέηλ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

Διαβάστηκε 97 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα