ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 5:12:30μ.μ.
27
Σεπτεμβρίου

Δωρεάν Εργαστήριο για γονείς μαθητών δημοτικού με θέμα : "Δεξιότητες για Παιδιά του Δημοτικού - Προάγοντας την Προστασία του Παιδιού"

Κατηγορία Διάφορα

Σε συνέχεια της  πολυετούς εμπειρίας μας και σεβόμενοι την ανάγκη των γονέων και κηδεμόνων για εξειδικευμένα εργαστήρια για την πρόληψη των εξαρτήσεων, την πρόληψη της κακοποίησης  και γενικότερα  την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας, αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε για πρώτη φορά,

το  εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και αξιολογημένο για την αποτελεσματικότητά του   πρόγραμμα ¨Δεξιότητες για Παιδιά του Δημοτικού-Προάγοντας την Προστασία του Παιδιού¨ των  ΚΕΘΕΑ, ΤACADE και Re-Solv.


 Το ΚΕΘΕΑ, ο TACADE  και ο Re-Solv είναι  αναγνωρισμένοι  διεθνείς   συμβουλευτικοί οργανισμοί  που εργάζονται  για την προσωπική και κοινωνική εκπαίδευση , την αγωγή υγείας, την πρόληψη  και την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.


Στο  Δωρεάν Εργαστήριο  ¨Δεξιότητες για Παιδιά του Δημοτικού – Προάγοντας την Προστασία του Παιδιού¨, θα έχουμε την δυνατότητα μέσα σε 12 εβδομαδιαίες συναντήσεις  να καλλιεργήσουμε και να ενισχύσουμε την προσωπική μας  αυτοεκτίμηση ως γονείς / κηδεμόνες και στη συνέχεια να κτίσουμε και  αυτή των παιδιών μας.


Στόχος είναι να μας δοθεί η ευκαιρία ως γονείς / κηδεμόνες :


Να εξοικειωθούμε με την προσωπική και κοινωνική εκπαίδευση, καθώς και με των σημαντικότητα της αγωγής υγείας για την πρόληψη της κακοποίησης και την προαγωγή της προστασίας.

 

Να συνειδητοποιήσουμε τις διάφορες μορφές κακοποίησης, τη σημερινή κατάσταση και τα αποτελέσματά της στα παιδιά.

 

Να σκεφτούμε πιθανούς τρόπους πρόληψης ή να γνωρίσουμε συγκεκριμένες δεξιότητες προσέγγισης, όπως προτείνονται στο Εργαστήριο.

 

Να συνειδητοποιήσουμε ποιος είναι  ο ρόλος της αυτοεκτίμησης στην πρόληψη και να αξιοποιήσουμε τρόπους που θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την αυτοεκτίμηση των παιδιών μας.

 

Να βασιστούμε ο ένας στις δυνάμεις του άλλου και να αλληλοϋποστηριχθούμε

 

Να ενδυναμώσουμε τη συνεργασία: Κέντρο Πρόληψης-Σπίτι-Σχολείο -Προάγοντας την Προστασία των Παιδιών.


Το Εργαστήριο  θα είναι βιωματικό, γεγονός που σημαίνει ότι όλοι γονείς θα έχουμε  την ευκαιρία μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον να μοιραστούμε προσωπικές εμπειρίες που σχετίζονται με τους στόχους του σεμιναρίου.


 Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας  στις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων και θα έχουν τη δυνατότητα να  συμμετέχουν έως 20 μέλη.


Το Εργαστήριο θα υλοποιείται στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης ¨Προνόη¨, Δήλου 10, Κηφισιά,  πρωινές  ώρες και θα  ξεκινήσει την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και ώρα 10.00-12.00π.μ και για κάθε εβδομάδα για 12 συναντήσεις, εκτός αργιών .


Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπάρχει διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Κέντρου Πρόληψης ¨Προνόη¨:   www.pronoi.org.gr  


Για περισσότερες διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη υλοποίησης του Εργαστηρίου, κ. Βασιλική Αλεξάκη, Κοινωνική Λειτουργός – Ψυχοθεραπεύτρια Οικογένειας & Ζεύγους , στο τηλ. 2108082673.

Διαβάστηκε 306 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα