Η διδασκαλία γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και σε επιχειρήσεις που διαθέτουν πλήρεις εγκαταστάσεις (σε χώρους και εξοπλισμούς) για καλύτερη πρακτική άσκηση και κατανόηση των μαθημάτων.
Η διδακτέα ύλη εμπλουτίζεται από τις νέες τάσεις και τεχνικές και οι απόφοιτοι αποκτούν εξειδικευμένες γνώσεις σε θέματα όπως είναι η παρασκευή πρώτων υλών σε γλυκά, η παρουσίασή τους καθώς και η ορολογία τους.
Το πρόγραμμα της ζαχαροπλαστικής περιλαμβάνει:
• Αρχές οικονομικής
• Γαλλικά
• Τεχνικές εγκαταστάσεις - εξοπλισμός
• Έλεγχος εμπορευμάτων
• Πρώτες ύλες και προϊόντα ζαχαροπλαστικής
• Ζαχαροπλαστική τέχνη
• Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα
• Αρτοποιητική τέχνη
• Υγιεινή και ασφάλεια
• Κοστολόγιο παρασκευασμάτων
• Στοιχεία συστημάτων διαχείρισης της ποιότητας (HACCP)
Πληροφορίες Συμμετοχής
Η διάρκεια φοίτησης είναι ένα ακαδημαϊκό έτος (12 μήνες). Λειτουργούν τμήματα πρωινά, απογευματινά ή εντατικά. Τα μαθήματα είναι ατομικά, ευέλικτα και ευπροσάρμοστα στις ανάγκες του κάθε σπουδαστή.
Ολοκληρώνοντας τη φοίτησή σας είστε έτοιμοι επαγγελματίες ικανοί να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις της αγοράς και έχετε μια εξασφαλισμένη καριέρα στο χώρο της ζαχαροπλαστικής και του ευρύτερου χώρου του επισιτισμού μέσω του γραφείου επαγγελματικής αποκατάστασης.
Με τη βεβαίωση σπουδών που σας απονέμεται έχετε τη δυνατότητα να εργασθείτε σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, σε επιχειρήσεις εστίασης όπως είναι ζαχαροπλαστεία και εστιατόρια, σε καφετέριες και σνακ – μπαρ ή να ανοίξετε το δικό σας χώρο.
ΠΟΛΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ / ΩΡΕΣ
ΑΘΗΝΑ Λ. Μεσογείων 433 & Χαλανδρίου 05/09/2016 1 έτος
ΑΘΗΝΑ Λ. Μεσογείων 433 & Χαλανδρίου 03/10/2016 1 έτος
ΑΘΗΝΑ Λ. Μεσογείων 433 & Χαλανδρίου 07/11/2016 1 έτος
ΑΘΗΝΑ Λ. Μεσογείων 433 & Χαλανδρίου 05/12/2016 1 έτος