ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 9:57:11π.μ.
21
Μαρτίου

Ημερίδα με Θέμα: «Διαμεσολάβηση - Ο Νέος Θεσμός Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών»

Κατηγορία Διάφορα

Τη Δευτέρα 4 Απριλίου και ώρα 18:00 στην Έπαυλη Δροσίνη (Αγ. Θεοδώρων & Κυριακού) πρόκειται να πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα:

«ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ- Ο ΝΕΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ».


Η ημερίδα διοργανώνεται από το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού κι Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς σε συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» κ.Σταύρος Ζαπάντης.


Χαιρετισμό θα απευθύνουν επίσης και θα παρουσιάσουν Γενικές Εισηγήσεις για τη Διαμεσολάβηση:


- ο κύριος Λάμπρος Κοτσίρης, Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Ομ. Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Επιτροπής Πιστοποίησης Διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και


-η κυρία Κατερίνα Κωτσάκη, Νομικός, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, Διαπιστευμένη Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Διαμεσολαβητών.

 

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστεί από τους ομιλητές μια Γενική Εισαγωγή στη Διαμεσολάβηση, τον νέο αυτό Εναλλακτικό Τρόπο Επίλυσης Διαφορών, ο οποίος κερδίζει συνεχώς έδαφος σε όλη την Υφήλιο, συμβάλλοντας ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην ταχύτερη και λιγότερο δαπανηρή επίλυση των διαφορών και, εν τέλει, στη διατήρηση αγαστών σχέσεων μεταξύ των πολιτών.


Στο πλαίσιο των Εισηγήσεων τους, οι ομιλητές θα αναπτύξουν τις βασικές αρχές της Διαμεσολάβησης, καθώς και τον ρόλο του Διαμεσολαβητή και τις δεξιότητές του και θα επεξηγήσουν τις κυριότερες διατάξεις της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2008/52 περί «Διαμεσολάβησης σε αστικές και εμπορικές διασυνοριακές υποθέσεις», καθώς και του Ν. 3898/2010, με τον οποίο εισήχθη στην Ελληνική Νομοθεσία ο θεσμός της Διαμεσολάβησης σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις, όχι μόνο διασυνοριακές, αλλά και ενδοσυνοριακές.


Θα γίνει, επίσης, λόγος για τις διαφορές που μπορούν να υπαχθούν σε Διαμεσολάβηση, για το πότε και πως γίνεται αυτή η υπαγωγή, για την εκτελεστότητα του συμφωνητικού, που προκύπτει από διαδικασία Διαμεσολάβησης, περί του ενδεδειγμένου ή μη να έχει η Διαμεσολάβηση υποχρεωτικό χαρακτήρα και για άλλα συναφή θέματα.


Στην συνέχεια, θα παρουσιαστεί, προσομοίωση Διαμεσολάβησης σε υπόθεση Οικογενειακού Δικαίου, στην οποία τους ρόλους των Μερών και του Διαμεσολαβητή θα υποδυθούν Διαπιστευμένοι Διαμεσολαβητές, ενώ Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής θα σχολιάζει την διαδικασία, προκειμένου να γίνει αυτή πιο εύκολα αντιληπτή από το ακροατήριο.


Θα ακολουθήσει συζήτηση, που θα συντονίσει ο Καθηγητής κ. Λάμπρος Κοτσίρης, κατά την οποία οι παριστάμενοι θα έχουν την δυνατότητα να θέσουν ερωτήσεις και να λάβουν απαντήσεις, που θα λύσουν ενδεχόμενες απορίες τους.


Θα χαρούμε να σας έχουμε μαζί μας, ευελπιστώντας ότι, φεύγοντας, θα έχετε αποκομίσει μια σαφή εικόνα για την Διαμεσολάβηση.

 

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
Ν.Π.Δ.Δ."Δημήτριος Βικέλας"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

Εμμανουήλ Μπενάκη 3- 14562
Πολιτισμός: 213 2007 204 -205 - 207

 

Fax: 210 8014 701
E- mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστηκε 220 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα