Εκτύπωση αυτής της σελίδας
18
Σεπτεμβρίου

Ο Δρόμος της Αυτοεξάρτησης: Η Ελένη Αϋφαντή έρχεται στην Πάτρα με ένα σεμινάριο εμπνευσμένο από το βιβλίο του Χόρχε Μπουκάι

Κατηγορία Διάφορα

«Ο σκοπός είναι να ανακαλύψεις την πορεία σου και ν' αρχίσεις να βαδίζεις προς τα εκεί...

14365463 10154305814496154 1864676761 nΥπάρχουν πολλοί δρόμοι για να φτάσει κανείς, αμέτρητες προσεγγίσεις, χιλιάδες τρόποι, που μας οδηγούν στη σωστή κατεύθυνση. Υπάρχουν κάποιοι δρόμοι που αποτελούν μέ¬ρος κάθε πορείας που χαράξαμε. Δρόμοι που δε γίνεται να αποφύγουμε. Δρόμοι που πρέπει να διαβεί κανείς αν θέλει να συνεχί¬σει...».


(Χόρχε Μπουκάι, απόσπασμα από το πρώτο βιβλίο της σειράς Φύλλα Πορείας, «Ο Δρόμος της Αυτοεξάρτησης».)


Αυτοί οι αναπόφευκτοι δρόμοι από όπου όλοι θα περάσουμε, σύμφωνα με τον δημοφιλή ψυχίατρο, ψυχοθεραπευτή και συγγραφέα Χόρχε Μπουκάι, είναι πέντε και αναλύονται στα ισάριθμα ομώνυμα βιβλία του που απαρτίζουν τη σειρά με τίτλο «Φύλλα Πορείας». Ο πρώτος και πιο καθοριστικός απ' αυτούς είναι ο Δρόμος της Αυτοεξάρτησης.


Είμαστε σίγουροι, όμως, με ποιον τρόπο πρέπει να τον διαβούμε;

Χάνοντας το δρόμο


Τι γίνεται όταν ενώ ξεκινάμε να οδεύουμε στο προσωπικό μας μονοπάτι, χανόμαστε στη στροφή ή ερχόμαστε αντιμέτωποι με χίλια δύο εμπόδια; Ή όταν αντιλαμβανόμαστε ότι ο δρόμος που επιλέξαμε δεν μας ταιριάζει; Τότε θα πρέπει να μάθουμε να σχεδιάζουμε τους δικούς μας χάρτες, αλλά και να προχωράμε διορθώνοντας το δρομολόγιο κάθε φορά που η εμπειρία μας διαπιστώνει κάποιο λάθος, υποστηρίζει ο Μπουκάι.


Με τον ίδιο συμφωνεί και η Ελένη Αϋφαντή, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης (Life Coach)και εκπαιδευμένη στη Συστημική Ψυχιατρική και τη Διαχείριση Αρνητικών Καταστάσεων. Η ειδικός θα βρεθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, στο Ξενοδοχείο « Βυζαντινό» στην Πάτρα, καλεσμένη του βιβλιοπωλείου Discover Your Way πραγματοποιώντας σεμινάριο, μέσω του οποίου θα δώσει όλα τα εργαλεία που θα μας επιτρέψουν να βαδίσουμε με επιτυχία στον πρώτο και πολύ καθοριστικό από τους πέντε παραπάνω δρόμους, αυτόν της Αυτοεξάρτησης. Στον δρόμο, δηλαδή, της ανακάλυψης του εαυτούς μας και της αποδοχής της ευθύνης για την ίδια μας τη ζωή. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Θα καταλάβετε διαβάζοντας την αγαπημένη αλληγορία του Μπουκάι με την άμαξα.

 

Μάθε να οδηγείς την «άμαξά» σου αποτελεσματικά

 

Όταν ήρθαμε σ' αυτόν τον κόσμο, αποκτήσαμε ένα μεγάλο δώρο: το σώμα μας. Φανταστείτε το σαν μια άμαξα που σχεδιάστηκε ειδικά για τον καθένα από εμάς. Αυτή η άμαξα, δεν θα είχε καμία χρησιμότητα χωρίς τα άλογα, δηλαδή τις επιθυμίες, τις ανάγκες, τα συναισθήματα και τις παρορμήσεις μας. Αυτά της δίνουν την ώθηση, την κατευθύνουν. Και μπορεί στην αρχή της διαδρομής μας όλα να πηγαίνουν καλά, όμως σύντομα αντιλαμβανόμαστε ότι κάποιες επιθυμίες μας μας οδηγούν σε δρόμους επικίνδυνους και τολμηρούς. Και εδώ αναλαμβάνει ο αμαξάς που δεν είναι άλλος από την λογική μας που βάζει φρένο στ' άλογα, όπου πρέπει.


Εμείς είμαστε, συνεπώς, την ίδια στιγμή η άμαξα (το σώμα), τα άλογα (επιθυμίες/ ανάγκες/ συναισθήματα/ παρορμήσεις) και ο αμαξάς (νους/ λογική) του εαυτού μας. Και ανάμεσα σ' αυτές τις τρεις προσωπικότητες θα πρέπει να υπάρχει άψογη συνεργασία.
Σ' αυτό το κομμάτι έρχεται να συμβάλλει καθοριστικά η Ελένη Αϋφαντή. Βοηθώντας μας να φέρουμε σε ισορροπία όλα τα παραπάνω, αποκτώντας τα εφόδια για το ταξίδι μας προς την Αυτοεξάρτηση: Αναγνωρίζοντας ότι δεν είμαστε παντοδύναμοι, αλλά συνάμα είμαστε οι πρωταγωνιστές της δικής μας ζωής. Και από την άλλη, ότι δεν είμαστε οι μοναδικοί ηθοποιοί (αν ήμασταν η «παράσταση» θα ήταν βαρετή), αλλά εμείς θα επιλέξουμε με ποιους θα συμπορευτούμε και ποιους δεν θα αφήσουμε να μπουν στην πορεία μας...

Πού: Ξενοδοχείο «Βυζαντινό», Ρήγα Φεραίου 106, Πάτρα, τηλ.: 2610 24300.
Πότε: Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, στις 19:00.
Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ
Το σεμινάριο διοργανώνεται σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Discover Your Way, Πατρέως 30. Τηλ. 2610 624916

Διαβάστηκε 287 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)