ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 1:37:26μ.μ.
09
Μαρτίου

Ολοκλήρωση Εργαστηρίου για γονείς με θέμα: «Δεξιότητες για παιδιά Δημοτικού – Προάγοντας την προστασία του παιδιού»

Κατηγορία Διάφορα

Την 1η Μαρτίου 2017 το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ «Προνόη» ολοκλήρωσε, έπειτα από δώδεκα συναντήσεις, το βιωματικό εργαστήρι για γονείς με θέμα «Δεξιότητες για παιδιά Δημοτικού – Προάγοντας την προστασία του παιδιού».

Συντονίστριες του εργαστηρίου ήταν η κα Βασιλική Αλεξάκη, Κοινωνική Λειτουργός-Ψυχοθεραπεύτρια Οικογένειας & Ζεύγους και η κα Βασιλική Θωμά, Ασκούμενη Κοινωνική Λειτουργός. Το εργαστήρι είχε σκοπό να καλλιεργήσει και να ενισχύσει την αυτοεκτίμηση των γονέων και παράλληλα να  τους ευαισθητοποιήσει στην πρόληψη κακοποιητικών συμπεριφορών στα παιδιά. Συνολικά, συμμετείχαν και ολοκλήρωσαν 13 γονείς. Το εργαστήρι παρακολούθησε και η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» η κα Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη.


Στην τελική αξιολόγηση από όλα τα μέλη ειπώθηκαν θετικά λόγια, τόσο  για τη θεματολογία του εργαστηρίου όσο για την οργάνωσή του. Όπως ανέφεραν, φεύγουν γεμάτα ικανοποίηση και ευχαρίστηση.

 

Στη γραπτή και στη προφορική τους  αξιολόγηση επεσήμαναν ότι το σεμινάριο τους βοήθησε σε προσωπικό επίπεδο αλλά και στη βελτίωση των οικογενειακών τους σχέσεων. Ενδεικτικά παραδείγματα από αυτά που δήλωσαν είναι:        
«να δώσω αυτοπεποίθηση στα παιδιά μου»
«να είμαι πιο αισιόδοξη και αποφασιστική»
«να μην νιώθω ενοχές για τη στάση μου απέναντι στο παιδί μου και στην γονεϊκή μου οικογένεια»
«να γίνω καλύτερος γονιός»
«να είμαι πιο ευέλικτη και να προσαρμόζομαι στα καινούργια δεδομένα της ζωής»
«να έχω αυτοπεποίθηση»
«δεν υπάρχουν τέλειοι γονείς, όλοι έχουν κοινά προβλήματα»
«να είμαι σε εγρήγορση και να ανατροφοδοτούμαι»
«υπήρχε ειλικρίνεια και καλή ποιότητα ανθρώπων»
«χάρηκα με την παρουσία της κας Αγγελικής Τριανταφύλλου-Πιτίδη»

 

Την τρέχουσα περίοδο έχουν ξεκινήσει δυο νέες ομάδες γονέων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 2108082673 ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.pronoi.org.gr.

Διαβάστηκε 334 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα