ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 2:08:09μ.μ.
09
Οκτωβρίου

Πως να απογειώσετε τα γυναικεία πορτρέτα σας!

Κατηγορία Διάφορα

Δεν είναι όλα τα καδραρίσματα κατάλληλα για κάθε μοντέλο, αξίζει όμως να τα δοκιμάσετε!

Αν απέναντι από τον φακό σας βρίσκεται συχνά κάποιο γυναικείο πρόσωπο και βρεθείτε σε ένα σημείο να κοιτάζεστε αμήχανα και να μην ξέρετε ποια να είναι η επόμενη πόζα, το άρθρο αυτό είναι για εσάς! Περιλαμβάνει συγκεκριμένα παραδείγματα φωτογραφίσεων, τα οποία είναι σίγουρο πως θα σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμα!

 

TO ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ

 

«Βρήκα τη φωτογραφική μηχανή αυτής της μητέρας με τον γιο της που έχει ληφθεί στην Ακρόπολη, στην Αθήνα. Πιστεύω ότι είναι από τη Νέα Υόρκη, με βάση τις ρυθμίσεις της κάμερας. Παρακαλώ, προωθήστε την ώστε να τους βρω και να τους δώσω πίσω τη μηχανή τους».

 

Με αυτό το μήνυμα ο Άλεξ Πιτροπάκης συνόδεψε τη λήψη που βλέπετε παραπάνω, κι έτσι άρχισε τη αναζήτηση, μέσω διαδικτύου, την Κυριακή 14/6/15, στις 10.31 το πρωί, για τον ιδιοκτήτη μιας φωτογραφικής μηχανής που ανακάλυψε ξεχασμένη σε ένα δικό του περίπατο στην Ακρόπολη.

 

 

SPONTANEOUS SHOOTERS: "ON THE ROAD"


Η κοινή αγάπη για την Τέχνη της Φωτογραφίας σε συνδυασμό με το πάθος για δημιουργικότητα συνετέλεσε στην δημιουργία της έκθεσης "On The Road", η οποία αποτελείται από 8 μικρές θεματικές ενότητες γύρω απο τον άνθρωπο και το περιβάλλον του, όπως αποτυπώθηκε μέσα απο τον φακό 28 φωτογράφων.

 

Όλες οι φωτογραφίες είναι αυθόρμητες και τραβήχτηκαν κατά την διάρκεια των εξορμήσεων της φωτογραφικής ομάδας Spontaneous Shooters μέσα από τα σεμινάρια φωτογραφίας δρόμου του φωτογράφου και συνεργάτη μας Ανδρέα Καμουτσή. Διάρκεια: 14 – 15 – 16 Οκτωβρίου 2022. Χώρος φιλοξενίας: iFocus Gallery, Αθήνα – Ιπποκράτους 13 & Ακαδημίας 57 (εντός στοάς Όπερα).

 

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Το Τμήμα Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το Τμήμα Αλιείας, την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας και με την υποστήριξη της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου – Τμήμα Πάφου, διοργανώνει Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα: «Ανάδειξη της βιοποικιλότητας και των τοπίων της προστατευόμενης περιοχής του Ακάμα». Προθεσμία συμμετοχής: έως 31/10/2022 και ώρα 14:00!

 

Οι φωτογραφίες που θα υποβληθούν πρέπει να έχουν ως θέμα τα είδη χλωρίδας, πανίδας αλλά και οικοτόπων που απαντώνται στη Χερσόνησο. Ακάμα, τα διαφορετικά τοπία/οικοσυστήματα της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων και των παραδοσιακών αρχιτεκτονικών στοιχείων που τη χαρακτηρίζουν (π.χ.: δόμες, στιάθκια, καμίνια, λιθόστρωτα, ξερολιθιές, πηγάδια, πηγές).

 

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΠΟΡΤΡΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΒΗΡΙΑ!


Στόχος του Alexander Khimushin ήταν/είναι να φωτογραφίσει την ομορφιά και την ποικιλομορφία του κόσμου μέσα από τα πορτρέτα των απλών ανθρώπων. Ειδικά από εκείνους τους απομακρυσμένους τόπους, όπου ο πολιτισμός και οι παραδόσεις είναι ακόμα ζωντανές.

 

Μετά από χιλιάδες πορτρέτα που είχε τραβήξει, αφιέρωσε σχεδόν ένα χρόνο(!) φωτογραφίζοντας ανθρώπους της Σιβηρίας. Μια τεράστια περιοχή, σχεδόν διπλάσια της Αυστραλίας και 30% μεγαλύτερη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά ή ολόκληρη την Ευρώπη. Η Σιβηρία είναι ένα από τα τελευταία σύνορα του άγνωστου κόσμου.

 

"ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ": ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ!


Το διαδικτυακό φωτογραφικό περιοδικό fmag και η Φωτογραφική ομάδα fplus, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, ανακοινώνει τη διοργάνωση δωρεάν φωτογραφικού σεμιναρίου για εφήβους που θα υλοποιηθεί στο Μύλο του Παππά με θέμα «Εισαγωγή στη Φωτογραφία» και εισηγητή τον Ανδρέα Κατσάκο.

 

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των μαθητών με την τέχνη της φωτογραφίας, περιλαμβάνοντας κυρίως τις θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις που θα βοηθήσουν στην κατανόηση και χρήση της φωτογραφικής γλώσσας, ως μέσο έκφρασης. Στο σεμινάριο που θα έχει συνολική διάρκεια 6 μήνες μπορούν να συμμετέχουν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

 

 

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ!


Λένε πως στη Βαλένθια μπορείς να φας την πιο νόστιμη παέγια στον κόσμο, αλλά όντας φωτογράφος ίσως να έχεις και κάποιο ακόμη λόγο για να την επισκεφθείς!

 

Αναφερόμαστε στην Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών (The City of Arts and Science) ένα αρχιτεκτονικό συγκρότημα αναψυχής και πολιτισμού σχεδιασμένο από τον Σαντιάγο Καλατράβα και τον Φελίξ Καντελά. Είτε είσαι φωτογράφος, είτε όχι, είναι σχεδόν αδύνατον να μην σταθείς για να αποτυπώσεις με την κάμερά σου την ομορφιά και τη μοναδικότητα αυτού του προορισμού!

 

ΙΝSTAGRAM PHOTO OF THE WEEK: Η ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΙΟΥΝΙΟΥ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


H Eva Kalpadaki και η λήψη που βλέπετε ήταν οι τελικές επιλογές της κριτικής επιτροπής των συντακτών του περιοδικού. Απέκτησε μια εκτύπωση Μetal Ρrint, σε διάσταση 50x75cm, η οποία κοστίζει 140€ και αποτελεί προσφορά της εταιρίας Photolab Athens – Ακτίδης Ν. Ευστράτιος.

 

Ήδη ξεκίνησε να διεξάγεται ο νέος μας διαγωνισμός, με το ίδιο δώρο, για την περίοδο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2022: περιμένουμε τις συμμετοχές σας! Για να μπείτε κι εσείς σε αυτόν, αρκεί να προσθέσετε το hashtag #‎photonetmagazine ‬ή την ετικέτα @photonetmagazine σε κάθε νέα λήψη που ανεβάζετε στο Instagram!

 

 

 

 

Διαβάστηκε 40 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα