ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 8:59:32π.μ.
12
Απριλίου

Σεμινάριο - Εργαστήριο για την «Τέχνη και Τεχνική του Σεναρίου»

Κατηγορία Διάφορα

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος New York College οργανώνουν το εξειδικευμένο Σεμινάριο - Εργαστήριο για την «Τέχνη και Τεχνική του Σεναρίου».

senarenarksΤο Σεμινάριο είναι διάρκειας 6 εβδομάδων. Σε αυτό θα διδάξουν γνωστοί και καταξιωμένοι Έλληνες Σεναριογράφοι. Οι 66 συνολικά διδακτικές ώρες του σεμιναρίου επιμερίζονται σε:

 

α)         Θεωρητικά Μαθήματα σεναριογραφίας και προώθησης ενός Σεναρίου,

 

β)         Εργαστήρια (workshops) συγγραφής ολοκληρωμένων Σεναρίων για τον κάθε συμμετέχοντα, και

 

γ)         ειδικά Master Classes, κατά τα οποία διακεκριμένοι Σεναριογράφοι του κινηματογράφου και της τηλεόρασης παρουσιάζουν την δουλειά τους, μιλούν για τις ειδικές απαιτήσεις του επαγγέλματος και απαντούν στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

 

Στο τέλος του Σεμιναρίου, αν κάποιο Σενάριο διακριθεί, θα παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια για την υλοποίησή του.

 

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί η επίσημη βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College.

 

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

 

Εργαστήρια

 

· Μέσα από ομάδες εργασίας, κάθε συμμετέχων γράφει τη δική του μικρού μήκους ταινία και συμμετέχει σε ασκήσεις δημιουργικής γραφής καθώς και στη διαμόρφωση διαφορετικών projects.

 

Θεωρία

 

· Γενικές αρχές

Το επάγγελμα του Σεναριογράφου και οι απαιτήσεις του - δραματουργικές αρχές και κινηματογραφική γλώσσα - γράφοντας για την τηλεόραση και το σινεμά - σεναριογραφία, λογοτεχνία, θέατρο

 

· Από την αρχική ιδέα στο τελικό σενάριο

Πηγές, μοτίβα, θέματα - Τα στάδια ανάπτυξης - το treatment - η σκαλέτα - το γράψιμο σκηνών - οι διορθώσεις.

 

·  Χαρακτήρες - Διάλογοι

Η δημιουργία ηρώων - τα χαρακτηριστικά, ο λόγος και η δράση τους - οι δραματουργικές λειτουργίες στην αφήγηση.

 

· Αφηγηματικές δομές - Πλοκή

Το χτίσιμο της ιστορίας - τρόποι αφήγησης - κανόνες κλασικής δραματουργίας - Διάρθρωση, κλιμακώσεις, επίπεδα σύγκρουσης.

 

·  Σεναριακά είδη

Τα κινηματογραφικά είδη και οι συμβάσεις τους - διαφορετικά στυλ, φορμά και budgets - κινηματογραφικό και τηλεοπτικό σενάριο - ζητήματα διασκευής.

 

· Η Αγορά του σεναρίου - Τακτικές προώθησης, πώλησης.

Κινηματογραφική παραγωγή, τηλεοπτικά κανάλια, φεστιβάλ - Πνευματικά δικαιώματα και τεχνικές διαπραγμάτευσης - κυκλώματα παραγωγής , διανομής, εκμετάλλευσης.

 

Master Classes

 

Κάθε εβδομάδα κάποιος καταξιωμένος Σεναριογράφος η άλλος Δημιουργός μιλάει για το έργο του, συμβουλεύει τους συμμετέχοντες και απαντά στις ερωτήσεις τους. Παναγιώτης Ιωσηφέλης, Κώστας Καπώνης, Μανούσος Μανουσάκης, Βασίλης Νεμέας, Μιρέλλα Παπαοικονόμου, Χρήστος Προσύλης, Χάρης Ρώμας, Κώστας Σταματόπουλος, Τάσος Ψαρράς κ.ά.

 

Διδάσκοντες

 

Σε κάθε σεμινάριο διδάσκει πλειάδα (άνω των 10) έμπειρων και καταξιωμένων επαγγελματιών Σεναριογράφων, μέλη της ΕΣΕ. Στάθης Βαλούκος, Αλέξανδρος Κακαβάς, Κώστας Καπώνης, Βασίλης Κεσίσογλου, Πάνος Κοκκίδης, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Έλενα Πριόβολου, Γιάννης Μαρούδας, Όλγα Μπακοπούλου, Ρένα Ρίγγα, Θανάσης Σκρουμπέλος, Βασίλης Σπηλιόπουλος, Θάνος Τσάμπρας, Ηλίας Φλωράκης, Άννα Χατζησοφιά κ.ά.

 

Script Editing

 

Μετά το πέρας του Σεμιναρίου για τα τρία αξιολογότερα σενάρια θα ακολουθήσει η διαδικασία του Script Editing που θα γίνει σε ατομική βάση χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

 

Βεβαίωση Παρακολούθησης

 

Θα χορηγηθεί η επίσημη βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College.

 

Διάρκεια Σεμιναρίου

 

Έξι (6) εβδομάδες - 66 διδακτικές ώρες (Θεωρία: 24 ώρες, Εργαστήρια: 24 ώρες, Master Classes: 18 ώρες)

 

Πληροφορίες - Εγγραφές

 

Σκούφου 3, Σύνταγμα τηλ.: 210 3242954 & 2111039800

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.senariografoi.gr & www.newyorkstudies.

Διαβάστηκε 248 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα