ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 19 Μαΐου 2024 - 10:05:45π.μ.
17
Δεκεμβρίου

Σεμινάριο για τη Δημοσιογραφία Δεδομένων

Κατηγορία Διάφορα

Τι μπορούν τα δεδομένα, μαζί με τη δημοσιογραφική αφήγηση και την επιστημονική γνώση, να μας πουν για το πώς ο κόσμος γύρω μας αλλάζει;

To ίδρυμα Konrad Adenauer διοργανώνει το δεύτερο σεμινάριο δημοσιογραφίας, αυτή τη φορά με επίκεντρο τη Δημοσιογραφία Δεδομένων.


Πώς μπορούν οι δημοσιογράφοι να "πάρουν" αξία από τα δεδομένα; Πώς μπορούν να βρουν κρυμμένους συσχετισμούς που δεν είναι ορατοί με την πρώτη ματιά; Και πότε θα πρέπει να μην εμπιστεύονται τα δεδομένα; Ποια εργαλεία μπορούν χρησιμοποιήσουν για τα άρθρα και τις ερευνές τους;

 

Το KAS προσκαλεί στην Αθήνα τον Γάλλο δημοσιογράφο Nicolas Kayser-Bril, πρωτοπόρο της δημοσιογραφίας δεδομένων στην Ευρώπη και συνιδρυτή της εταιρείας Journalism++ με έδρα το Βερολίνο. Ο Nicolas συντόνισε την έρευνα "The Migrants' Files" το ανθρώπινο και οικονομικό κόστος του "κάστρου" της Ευρώπης, (με αρκετούς εταίρους από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες) και συμμετείχε στην ομάδα που έφτιαξαν τα Iraqi war logs (πρόκειται για την μεγαλύτερη διαρροή απόρρητων στρατιωτικών εγγράφων σχετικά με τον πόλεμο στο Ιράκ) μετά από την προσέγγιση του Julian Assange (ιδρυτή των Wikileaks) στην ομάδα του Nicolas. Ο Nicolas θα παρουσιάσει αναλυτικά τις έρευνες που έχει συμμετάσχει αλλά και θα δώσει πρακτικές ασκήσεις και συμβουλές στους συμμετέχοντες.

 

Ο δεύτερος εκπαιδευτής θα είναι ο Δρ. Γιώργος Γιαννακόπουλος, ερευνητής στο ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" ο οποίος θα επικεντρωθεί στα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η λανθασμένη επεξεργασία των δεδομένων από τον δημοσιογράφο, τους λάθος και βεβιασμένους συσχετισμούς καθώς και τα επικίνδυνα συμπεράσματα. Θα αναφερθεί με πρακτικά παραδείγματα στις προκλήσεις που σχετίζονται με τη χρήση των δεδομένων στη δημοσιογραφία, την επιστημονική έρευνα και την υποστήριξη λήψης αποφάσεων.

 

Θα δοθεί Βεβαίωση Συμμετοχής. Το σεμινάριο είναι δωρεάν.


Γλώσσα εργασίας Αγγλικά και Ελληνικά.
Απαραίτητη η αποστολή της αίτησης συμμετοχής μέχρι 12 Δεκεμβρίου.
Aποστολή συμπληρωμένης αίτησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ημερομηνία: 19 Δεκεμβρίου
Τόπος: Impact Hub, Καραϊσκάκη 28, 10554 Αθήνα
Ώρα: 14.00

 

 

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Διαβάστηκε 339 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα