ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 19 Μαΐου 2024 - 9:09:42π.μ.
24
Δεκεμβρίου

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο στα προσωπικά δεδομένα μετά την υιοθέτηση του Γενικού Κανονισμού 2016/679/ΕΚ

Κατηγορία Διάφορα

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Δικηγορικό Γραφείο «Λαζαράκος & Συνεργάτες» και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου,

διοργανώνουν την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, ώρα 16:00-20:00 και το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017, ώρα 9:30-14:00 διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Το νέο νομοθετικό πλαίσιο στα προσωπικά δεδομένα μετά την υιοθέτηση του Γενικού Κανονισμού 2016/679/ΕΚ» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου στην Πλάκα (Διοσκούρων και Πλατεία Ποικίλης)

 

Εισηγητές:

Ζωή Καρδασιάδου,
Δ.Ν., Δικηγόρος, Ευρωπαίος Επόπτης για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων, πρώην προϊσταμένη στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Αθηνά Μπούρκα,
Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), Ειδική Επιστήμων σε θέματα ασφάλειας δικτύων και πληροφοριών
Θεοδώρα Τουτζιαράκη,
Ειδική Επιστήμων (Δικηγόρος) στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού
Γρηγόρης Λαζαράκος,
Δ.Ν., Δικηγόρος, πρώην αν. μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Απευθύνεται σε
- Στελέχη του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα που ασχολούνται με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.
- Στελέχη επιχειρήσεων, στις βασικές δραστηριότητες των οποίων ανήκει η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων Τέτοιες επιχειρήσεις είναι, μεταξύ άλλων πολλών, οι ασφαλιστικές εταιρείες, φαρμακευτικές εταιρείες, ιδίως όταν δραστηριοποιούνται στην έρευνα, μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας, εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, τραπεζικά ιδρύματα, εταιρείες παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών, εταιρείες πληροφορικής, ιδίως εκείνες που σχεδιάζουν και προωθούν στην παραγωγή νέες τεχνολογίες κ.α..
- Νομικούς που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις ουσιώδεις αλλαγές που θα επιφέρει ο νέος Κανονισμός στο ισχύον δίκαιο.Σημασία σεμιναρίου
Ο Γενικός Κανονισμός 2016/679/ΕΚ θα είναι δεσμευτικός ως προς όλα τα μέρη του, θα ισχύει άμεσα σε κάθε κράτος μέλος της Ε.Ε. και θα τεθεί σε ισχύ στις 25 Μαΐου 2018, γεγονός που σημαίνει ότι από την ημερομηνία εκείνη οι υπόχρεοι φέρουν πλήρως τις υποχρεώσεις και την ευθύνη που προβλέπεται. Ήδη όμως από σήμερα νέες εφαρμογές θα πρέπει να σχεδιάζονται με γνώμονα τον Γενικό Κανονισμό.
Στόχος του σεμιναρίου είναι, μέσω των εισηγήσεων, να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς (νομικά ή φυσικά πρόσωπα), που εμπλέκονται, αμέσως ή εμμέσως, σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, να ενημερωθούν από επιστήμονες με γνώση και εμπειρία στα προσωπικά δεδομένα, για ειδικά θέματα του νέου Κανονισμού, όπως
• την αρχιτεκτονική του νέου Κανονισμού και τις διαφορές του από την Οδηγία 95/46/ΕΚ,
• τις διαβιβάσεις προσωπικών δεδομένων εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης,
• την έννοια του «κινδύνου» στο Γενικό Κανονισμό, την «εκτίμηση αντικτύπου» στην προστασία προσωπικών δεδομένων (data protection impact assessment) και την υιοθέτηση μέτρων ασφαλείας. Τις έννοιες της προστασίας δεδομένων ήδη από το σχεδιασμό και εξ ορισμού (data protection by design and by default).
• το θεσμό του υπεύθυνου προστασίας προσωπικών δεδομένων (data protection officer).


Με το πέρας του σεμιναρίου θα έχετε αποκτήσει:
Βασικές γνώσεις για το νέο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων

Γνώση της ερμηνείας και της (θεωρητικής και πρακτικής) προσέγγισης των αρμόδιων ευρωπαϊκών οργάνων (λ.χ. Ευρωπαίου Επόπτη για την Προστασία των Δεδομένων, Ομάδας Εργασίας του άρθρου 29) επί συγκεκριμένων ζητημάτων του Κανονισμού.


Κατανόηση του τρόπου προσαρμογής του υπευθύνου επεξεργασίας στις νέες απαιτήσεις του Κανονισμού.ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 80€ για φυσικά πρόσωπα, 100€ για νομικά πρόσωπα.Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του ΕΚΠΑ.

Δηλώσεις συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Πληροφορίες: ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ JEAN MONNET, Tηλ. 210 7220508 και στο www.jmc.pspa.uoa.gr


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ JEAN MONNET
ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
-----------------------------------------------------------
JEAN MONNET EUROPEAN CENTRE OF EXCELLENCE
NATIONAL AND KAPODISTRIAN UNIVERSITY OF ATHENS

Κλεομένους 22Α, 106 75 Αθήνα
Τηλ. 210 72 20 508, Fax: 210 3617711

Κleomenous 22Α, 106 75 Athens
Τel: +30 210 72 20 508, Fax: +30 210 3617711
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.jmc.pspa.uoa.gr

Διαβάστηκε 358 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα