ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 12:56:20π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
05
Σεπτεμβρίου

Χοροθεραπεία : Το Σώμα μας, ο Καλύτερός μας Σύμβουλος

Κατηγορία Διάφορα

Στόχος του μαθήματος είναι να βιώσουμε το σώμα μας –πέρα από κρίσεις και επικρίσεις– μέσα από την κίνηση, τη μουσική και την αλληλεπίδραση με τους άλλους.

Περιγραφή Σεμιναρίου


Δανειζόμαστε, επίσης, στοιχεία από τα εικαστικά και από προσεγγίσεις που έχουν ως στόχο τη χαλάρωση και την αποφόρτιση του άγχους. Εκμεταλλευόμαστε τα οφέλη της ελεύθερης κίνησης και της προσωπικής μας έκφρασης, εμπλουτίζουμε το κινητικό μας λεξιλόγιο, με σκοπό να καλλιεργήσουμε τη δημιουργικότητα, την αυθεντικότητα, την αυτοεκτίμηση και να αυξήσουμε τη δυνατότητα της συνειδητής πρόσληψης της πραγματικότητας. Το σώμα μας έχει μνήμη. Ας το εμπιστευτούμε για να μας οδηγήσει, πέρα από τις άμυνες που προβάλλει ο νους. Αν εμπιστευτούμε το υγιές κομμάτι μας, αποκαλύπτεται τόσο σε Εμάς όσο και στους Άλλους το δυναμικό που κρύβουμε μέσα μας. Στόχος μας είναι να «επιστρέφουμε» στο σώμα μας –στην αλήθεια μας– όταν οι σκέψεις και τα λόγια μπερδεύουν περισσότερο, παρά βοηθούν. Δεν απαιτείται οποιαδήποτε προηγούμενη εμπειρία με κίνηση ή χορό.

 

Εισηγητής


Ιωάννα Κουτίβα


Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στην Αθήνα και στη Γερμανία. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Έχει ολοκληρώσει τον τριετή κύκλο εκπαίδευσης Χοροθεραπείας που οργανώνει η Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδος. Παρακολούθησε το πενταετές πρόγραμμα του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας. Επίσης ασχολείται με το Χοροθέατρο. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια θεραπείας μέσω της Τέχνης. Έχει διοργανώσει παρουσιάσεις, βιωματικά σεμινάρια και έχει δώσει συνεντεύξεις στην τηλεόραση με θέμα τη θεραπευτική χρήση της Χοροθεραπείας. Απασχολήθηκε ως Χοροθεραπεύτρια σε ομάδες με άτομα τρίτης ηλικίας, άτομα με νοητική υστέρηση και εξαρτημένα άτομα.

 

Πληροφορίες Συμμετοχής


Πέμπτη / 7:15-8:45, Διάρκεια: 10 εβδομάδες
Κόστος: 190 ευρώ

 

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

 

πηγή: semifind.gr

Διαβάστηκε 217 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα