ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 30 Μαΐου 2023 - 1:23:29π.μ.

banner468x60

27
Οκτωβρίου

Το θέμα της ταυτότητας και της αυτοπεποίθησης είναι ένα από τα κυρίαρχα θέματα της ψυχική υγείας ή της ασθένειας.

Η ταυτότητα και η αίσθηση εαυτού διαμορφώνεται στα πρώτα έτη της ζωής του ανθρώπου. Σχετίζεται με την ιδιοσυγκρασία του βρέφους, το περιβάλλον και τις συνειδητές και ασυνείδητες γονεϊκές φαντασιώσεις. Η επιλογή του ονόματος ενός παιδιού περιέχει και μεταβιβάζει σε αυτό τόσο τις φαντασιώσεις των γονέων όσο και την ιστορία- μύθο που το ίδιο το όνομα φέρει. Στην ελληνική οικογένεια το όνομα και η επιλογή του συνδέεται, πολλές φορές, με θέματα αποδοχής ή απόρριψης της προηγούμενης γενιάς (παππούδες-γιαγιάδες) αλλά και τις προσδοκίες της επόμενης. Η αίσθηση και η επενδεδυμένη αξία που έχει κάποιος στο όνομά του (η οποία δεν είναι πολλές φορές ξεκάθαρη) συνδέεται με την ψυχική υγεία. Μέσω της εικαστικής επεξεργασίας του ονόματος το άτομο μπορεί να παρατηρήσει και να αναγνωρίσει προσωπικές και οικογενειακές αξίες και να το συνδέσει με την ιστορία της ύπαρξης του.

 

Πληροφορίες Συμμετοχής
Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 29/10/2016 & Κυριακή 30/10/2016
Ώρες: 10:00-16:30
Κόστος: 100 Ευρώ

 

Εισηγητής
Αφροδίτη Πανταγούτσου, Εργοθεραπεύτρια, Εικαστική θεραπεύτρια
Η Αφροδίτη Πανταγούτσου είναι Εργοθεραπεύτρια και Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια. Εργάζεται από το 1984 στο Αιγινήτειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αθηνών. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με διαγνωστικές ομάδες με διαταραχές διατροφής και προσωπικότητας και το θέμα της μεταβίβασης και αντι-μεταβίβασης στην εικαστική ψυχοθεραπεία.

 

ΠΟΛΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ        ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ                                   ΕΝΑΡΞΗ         ΛΗΞΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ / ΩΡΕΣ


ΑΘΗΝΑ                    Καλομενοπούλου 9, Ν. Ψυχικό       29/10/2016        30/10/2016 10:00 - 16:30

 

 

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

 

πηγή: semifind.gr

Διαβάστηκε 318 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα