ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 4:44:03μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
22
Ιουλίου

Σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής

Κατηγορία Λογοτεχνικά

Ο Αλέξανδρος Ασωνίτης διδάσκει δημιουργική γραφή από το 2005 στα μαθήματα του περιοδικού Highlights

και εν συνεχεία στο Κολλέγιο Αθηνών. Στα μαθήματά του διδάσκεται η μέθοδος που ακολουθεί ο συγγραφέας στα μυθιστορήματα και στα διηγήματά του και με την οποία μπορεί κάθε μαθητής-ακροατής να βελτιώσει το ταλέντο, τις ικανότητες και τις δυνατότητές του στην συγγραφή.

 

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν αναδρομή στην ελληνική και ξένη λογοτεχνία, επισκόπηση στην φιλοσοφία, την γλώσσα και στην Ιστορία, γνώσεις απαραίτητες για την συγγραφή, και το καθαρά δημιουργικό μέρος, στο οποίο οι μαθητές-ακροατές γράφουν, κάθε βδομάδα, αν μπορούν, τα δικά τους κείμενα στα οποία ενσωματώνουν όλα όσα έχουν διδαχτεί, απελευθερώνοντας δημιουργικά την φαντασία και το ταλέντο τους στην λογοτεχνία, στην σκέψη και στην γλώσσα. Τα κείμενα κρίνονται από τον διδάσκοντα αλλά κι από όλους τους συμμετέχοντες, τους πρώτους αναγνώστες, που μπορούν επίσης να παρουσιάσουν έτοιμες ή παλαιότερες δουλειές τους και να βρουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους.

 

Πολλοί μαθητές του εξέδωσαν μυθιστόρηματα, διηγήματα και ποιητικές συλλογές (Θοδ. Ραχιώτης: Βασανιστές, εκδ. Καστανιώτη, μυθιστόρημα, Ιωάννης Ψάρρας:(2011) Επιτύμβια χάι κου, εκδ. Σύνθεσις, Βένα Κολουρίδου – Αριέττα Μουργινάκη: Δέκα Ιστορίες και ένα γράμμα, εκδ. Μελάνι, διηγήματα, Ελένη Στεφανοπούλου: Χαίρε Πέτρα, εκδ. Αλεξάνδρεια, ποίηση, Εφη Μαχιμάρη: Χαμόγελα της Μοναξιάς, εκδ. Αλεξάνδρεια, ποίηση, Αγγελική Πλουμά: Η φωνή της Πεταλούδας, εκδ. Εύμαρος, διηγήματα, κ.α)

 

Συχνότητα: κάθε Δευτέρα 20:00 – 22:00 ή καθε Σάββατο 12:00 – 14:00


Διάρκεια: 11 εβδομάδες


Διδάσκων: Αλέξανδρος Ασωνίτης

 

Εκδήλωστε ενδιαφέρον για αυτό το σεμινάριο

 

 

πηγή: anoixtitexni.gr

Διαβάστηκε 296 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα