ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 8:41:13π.μ.
10
Ιανουαρίου

Περιγραφή: Διδάσκεται, εντέλει, η λογοτεχνία; Το αποτέλεσμα ενός σεμιναρίου δημιουργικής γραφής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον σπουδαστή-διδασκόμενο.

Η δημιουργική διαδικασία παραμένει ένα μυστήριο. Τουλάχιστον για μένα, ακόμη και μετά από περίπου είκοσι δημοσιευμένα έργα μυθοπλασίας. Σκοπός αυτού του σεμιναρίου είναι ο σχηματισμός μιας ομάδας που συζητάει και θίγει διάφορα θέματα σχετικά με τη συγγραφή. Οι συμμετέχοντες γράφουν κείμενα, διαβάζουν και κριτικάρουν ο ένας τη δουλειά του άλλου. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, λειτουργεί και η ανάλυση κειμένων από την παγκόσμια και τη νεοελληνική λογοτεχνία. Επίσης, σε όσες και όσους συμμετέχουν δίνονται παραπομπές σε διάφορα κείμενα, τα οποία συνήθως άπτονται της ύλης του μαθήματος και προτείνονται βιβλία. Όπως δίνονται και αρκετές γραπτές ασκήσεις, στις οποίες μπορούν να ασκηθούν προαιρετικά.

 

Κατηγορία: Τέχνη & Πολιτισμός, Φιλοσοφία / Λογοτεχνία
Εισηγητής: Bαγγέλης Pαπτόπουλος


Εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο στα είκοσί του, ενώ το 1984 βρέθηκε στις ΗΠΑ ως υπότροφος του International Writing Program. Έχει δημοσιεύσει μυθιστορήματα και νουβέλες («Λούλα», «Φίλοι», «Η Μεγάλη Άμμος», «Η πιο κρυφή πληγή» κ.ά.), βιβλία μεταξύ χρονικού και αυτοβιογραφίας («Η δική μου Αμερική», «Η υψηλή τέχνη της αποτυχίας») και μια συλλογή-σύνθεση με μεταφρασμένα αποσπάσματα από τον Ηρόδοτο, τον Ηράκλειτο και τον Λουκιανό. «Tα τζιτζίκια» κυκλοφόρησαν στα αγγλικά, «H απίστευτη ιστορία της Πάπισσας Ιωάννας» στα ιταλικά. «O εργένης» μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, τα «Διόδια» στην τηλεόραση, ενώ «Η επινόηση της πραγματικότητας» διασκευάστηκε σε θεατρικά μονόπρακτα. Ραδιοφωνικός παραγωγός, αρθρογράφος και κατά καιρούς σύμβουλος λογοτεχνίας σε εκδοτικούς οίκους, έχει διδάξει στα σεμινάρια δημιουργικής γραφής του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Μετάφρασης. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Eταιρείας Συγγραφέων (2005-2009). Το προσωπικό αρχείο του βρίσκεται στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη.

 

Πληροφορίες Συμμετοχής:
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ Ι: Τετάρτη / 6:00-7:30, Διάρκεια: 12 εβδομάδες, Κόστος συμμετοχής: 200 ευρώ


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΙΙ: Τετάρτη / 7:30-9:00, Διάρκεια: 12 εβδομάδες, Κόστος συμμετοχής: 200 ευρώ

 

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

 

 

πηγή: semifind.gr

Διαβάστηκε 285 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα